frenky.sk

https://www.frenky.sk/clanok/1017/bedminton-pribudlo_niekolko_medaili.html

Bedminton: Pribudlo niekoľko medailí

Krátka bilancia posledných turnajov v bedmintone v kategórii mladších žiakov U11. Úspech v mixe, rozpačitá štvorhra, trikrát zlato z „béčka“.

Miškovi sa v tejto sezóne celkom darí.

Prvé áčko (27. 9. 2014) v Prešove začalo medailou:
http://www.frenky.sk/clanok/989/bedminton-prve_acko_v_novej_sezone.html

Začiatok sezóny pokračoval áčkovým turnajom v Košiciach (15. 11. 2014), kde Michal Frank prešiel cez v dvojhre cez voľbý žreb (bol nasadený), Mihaľova a Vranského do štvrťfinále, v ktorom ho zdolal neskorší víťaz Simeon Suchý. S Martinom Štefankom prešli do štvrťfinále aj vo štvorhre, kde stroskotali na dvojici András - Pavlovič a do tretice prišla stopka v mixe, keď Sofiou Dirgovou podľahli duu Mravec - Telehaničová.

Výsledky: http://www.bedminton.sk/homepage/read?articleId=4200

Po nevydarenom áčku sa nedarilo ani na béčku v Sabinove (23. 11. 2014), kde v dvojhre podľahol Miško v semifinále Silvášimu a následne bojoval, úspešne, už len o bronz.
Výsledky: http://www.bedminton.sk/homepage/read?articleId=4201

Chuť si napravil v novom roku (7. 1. 2015) na „béčku“ na domácej pôde, kde bral všetky tri zlaté. V dvojhre (zdolal Pavloviča), vo štvorhre s Maťkom a v mixe so Sofiou.

Dobrú formu si Miško priniesol na „áčko“ do Trenčína, kde najprv prekvapili finálovou účasťou v mixe (so Sofiou), hoci podľahli dvojici Simeon Suchý - Tamara Mrázová.

V dvojhre prešiel cez voľný žreb, parťáka Maťka Štefanka (ten to bolo tesné) a Patrika Silvášiho do štvrťfinále, kde ho zastavil Ház.

Veľa sa očakávalo od štvorhry, kde v semifinále narazilo duo Frank - Štefanko na bratov Suchých, neskorších víťazov, a v podstate si zápas prehrali sami. V prvom sete prehrávali 1:11, vzchopili sa, skončilo 16:21, druhý set mali pod kontrolou, ale zlyhali v koncovke. Nebola s nimi reč, ani bronzové medaily si prevziať nechceli.

(Z tohto turnaja sú aj fotky.)
Viac tu:
http://presov.korzar.sme.sk/c/7600331/presovski-bedmintonisti-doviezli-tri-medaily.html
Výsledky:
http://www.bedminton.sk/homepage/read?articleId=4577

Podobný priebeh bol aj na turnaji GP BQ U13 v Prešove (7. 2. 2015, z tohto turnaja sú tu tiež fotky), kde vo štvrťfinále doslova hlúpo prehrali s duom Ház - Mravec. Ház, spolu so Štefanovou, zastavil vo štvrťfinále Miška so Sofiou aj v mixe, v dvojhre mu zahatil cestu
v treťom kole Radoczi.
Na áčku si M. Frank zahral (prvé kolo) ako nenasadený deblista so Sofiou v mixe a so Samuelom Slosiarikom v štvorhre. Boli to vyrovnané zápasy, no na súperov tentoraz nestačili.
Viac: http://www.bedminton.sk/homepage/read?articleId=4596
Prvý turnaj U13 v tejto sezóne bol tento: http://www.frenky.sk/clanok/994/bedminton-prvy_turnaj_u13.html

Každopádne striebro z mixu a zápasy štvorhry, hoci v koncovke nezvládnuté, sú prísľubom pred blížiacimi sa vrcholmi sezóny.

 
10.2.2015 | Pridal: Michal Frank | Šport | čítané: 4485 krát