frenky.sk

https://www.frenky.sk/clanok/1023/biliard-snooker-junior_cup-_msr-_liga_-_ako_na_hojdacke.html

Biliard/Snooker: Junior Cup, MSR, liga - ako na hojdačke

Ďalšie aktuality spoza plátených stolov. Okrem ligy sa v Bratislave konal slovenský šampionát (U21) a v Kanianke bol biliardový turnaj, ktorý dopadol...

... .no ako na hojdačke.

Miškovi Frankovi sa vcelku darilo (na rozdiel od bratranca Maťka, ktorému turnaj nevyšiel – chlapci mali natrénovaný snooker, pool hrali po pauze) a na lopate už mal aj dosiaľ nezdolaného Kika Mrvu. Viedol 5:3, za stavu 5:5 mal trikrát možnosť na potopenie mečbalovej gule, no neuspel a pohár domov nepriniesol.

Tu je o tom niečo viac: http://www.biliardpresov.sk/turnaje/220-junior-cup-2015-1-kolo-hra-c-9

Odtiaľ je i fotografia.

Citujeme: „21.02.2015 sa v Kanianke odohralo 1.kolo Junior cupu. Naši juniori cestovali na turnaj v plnej zostave. Hralo sa v dvoch skupinách systémom každý s každým o postup do štvrťfinále. Okrem Martina Oriňáka, ktorý nepostúpil zo skupiny kôli dvom najtesnejším prehrám, sa to podarilo všetkým našim ostatným hráčom. V prvom štvrťfinále si Michal Šoltis poradil s domácim Drexlerom z Kanianky 6:5 a v druhom Kristián Mrva s Michalom Frankom rovnako 6:5 (len pre zaujímavosť obaja hráči otáčali zápasy z 3:5). Hlavne Michal Frank bol veľmi blízko svojmu prvému víťazstvu nad svojim spoluhráčom z družstva Kristiánom, ale za stavu 5:5 netrafil dôležitú guľu a to ho stálo víťazstvo v zápase... .“

Celkovo M. Frank prehral okrem Kika s M. Šoltisom a vyhral nad Tomášom Kmeťom i Filipom Foltánom (5:4).
Výsledky: http://www.maplepoolclub.cz/pt/Turnaj/? TournamentID=488&ActionID=1

Turnaj vyhral suverénny Dano Lang, vo finále zdolal K. Mrvu.

Snooker – tam sa tiež diali veci.

Naposledy sme informovali o tomto:
http://www.frenky.sk/clanok/1012/snooker_-_jedna_gula_od_postupu_zo_skupiny.html

Liga pokračovala a Miškovi v nej išlo. Dokázal zdolať favorita Mira Hrubča a skupina bola otvorená do poslednej chvíle. V priamom súboji o postup však podľahol Marošovi Šeminskému 2:3, hoci vyhrával 2:0, a nepostúpil. Na rozdiel od Maťka Oriňáka, ktorému sa potom v play-off nedarilo.

Šeminskému potom oplatil prehry (2x2:3) v ďalšom ligovom kole. Vyhral 3:1. O tom však inokedy... Zaujímavosťou je len to, že žreb mu pridelil rovnakú skupinu, s jednou zmenou, namiesto Petra Greguša je tam Martin Oriňák, ktorého čaká prvý súťažný dvojzápas v snookri proti bratrancovi.

Bilancia Michala Franka v lige (3. kolo) teda bola Maroš Šeminský 2:3, 2:3, Peter Greguš 3:2, 3:1, Miroslav Hrubčo 1:3, 3:2 a Adrián Oriňák 3:1, 3:1.

Podrobnosti tu:
http://www.snooker.sk/turnaj/liga-2014-15-t3-skupiny.html#zapasy

Nábeh si zatiaľ Miško nevylepšil, v čase písania tohto článku bol v rankingu 46. a Maťko 37.

Podstatnejšia než liga však bol premiérový slovenský šampionát hráčov do 21 rokov. V Bratislave sa zišli mimoriadne kvalitní hráči. Všetci si zaslúžene odniesli peknú sošku, trofej, ale medaily patrili len trom.

Tu je všetko o MSR:
http://www.snooker.sk/turnaj/majstrovstva-slovenska-2015-do-21-rokov.html

Víťaz Jakub Koniar spravil nábeh 82 (!), druhý skončil Lukáš Kováč, 3. Patrik Sedlák, všetko obrovské talenty.
Maťko vypadol v štvrťfinále, Miško tesne nepostúpil (hralo sa švajčiarskych systémom na 4. kolá). V nich najprv prehral so silným Lukášom Kováčom 1:2, potom zdolal neskoršieho štvrťfinalistu Tomáša Paradu 2:1, po tuhom boji tesne podľahol Kevinovi Čižmarovičovi 1:2 a v štvrtom kole to dopadlo podobne so silným Patrikom Horákom (1:2).

Napriek tomu vynikajúci turnaj a skúsenosť.

V Prešove bol aj Lineas Snooker Cup T3, ktorého sa ale M. Frank nezúčastníl (bol na Oblastných majstrovstvách SR v bedmintone). M. Oriňák zaknihoval jedno víťazstvo, no zo skupiny nepostúpil.

 
12.3.2015 | Pridal: Michal Frank | Šport | čítané: 5686 krát