frenky.sk

https://www.frenky.sk/clanok/1056/zapekany_baklazan.html

Zapekaný baklažán

Jednoduchý a mimoriadne chutný recept s vôňou leta

Potrebujeme:
2 zdravé baklažány, paradajky, rukolu, kyslú smotanu, kečup (kto chce), olivový olej, cesnak (celá hlávka), soľ, korenie (čubrica, provensálske, gyros... . podľa chuti) a bagetku.

Postup:
V miske zamiešame do olivového oleja rôzne korenia, pridáme roztlačený cesnak. Do takto pripraveného oleja ponárame na kolieska narezaný baklažá.

Do pekáča dávame striedavo kolieska baklažánu a paradajky. Pečieme do mäkka (odhadom 3/4 hodinky).

Dressing:
Kyslú smotanu zmiešame s kečupom a prelisovaným cesnakom - podľa chuti. Na tanieri posypeme rukolou. Podávame s čerstvou bagetkou.

 
17.7.2015 | Pridal: Michal Frank | Recepty | čítané: 4450 krát