frenky.sk

https://www.frenky.sk/clanok/1251/na_4_brothers_festival_mieri_raper_reks.html

Na 4 Brothers festival mieri raper Reks

Prešovčanov čaká letný open-air festival pod amfiteátrom.

Reks
Reks
Júlovú „uhorkovú sezónu“ už tretie leto po sebe spestrí festival, ktorý sa uskutoční v priestoroch prešovského amfiteátra.
Po komerčne ladených akciách prichádza niečo viac zamerané na underground a nezávislú scénu.

Reportáž z minulého ročníka je tu: https://presov.korzar.sme.sk/c/20876447/v-presove-bol-sviatok-undergroundu.html

Program pod amfiteátrom

4 Brothers festival ponúkne širokú škálu nielen hudobných aktivít. Priestor bude popri hudbe mať aj tanec či maľba.

Festival bude v piatok 19. a v sobotu 20. júla (vždy od 18. hodiny) v amfiteátri, ale nie v jeho hlavnej časti, ale vzadu, tam kde sa nachádza backstage.
Pre návštevníkov bude pripravený program plný zaujímavých interpretov zastupujúcich rôzne hudobné žánre. Prvý festivalový deň bude zameraný viac na hardcore či punk, druhý skôr na hip-hop či reggae.

Reks i legendy punku

Organizátori už ohlásili mená účinkujúcich. Hlavnou hviezdou dvojdňového podujatia bude americký raper Reks.

Reks, vlastným menom Corey Isiah Christie, pochádza z Massachusetts. Znalci scény ho dobre poznajú. Debutoval v roku 2001 albumom Along Came The Chosen. Na ďalšej štúdiovke Grey Hairs (2008) má hity Say Goodnight a All In One (5 Mics).

Reks bude jedno z veľkých mien rapového undergroundu na 4 Brothers festivale. Návštevníci môžu tešiť aj na domácu Stranu východnú, ktorú sa predstaví s veľkou živou kapelou.

Z trochu iného súdka je slovenské ska Fuera fondo, či spriaznené bratislavské skupiny Lord Alex a Bratislavské dievčatá. Lord Alex patrí medzi najstaršie slovenské punkové kapely, na jej čele stojí charizmatický spevák Veslo. V Prešove sa predstavili len raz a to v roku 2006. Bratislavské dievčatá budú mať prešovskú premiéru. Kapela, ktorej rytmika kedysi tvrdila muziku v Zóne A, hrá klasický 77 štýl a získava si čoraz viac fanúšikov. Obom kapelám nedávno vyšli štúdiové platne, naživo si ich môžu fanúšikovia 4 Brothers festivalu vychutnať v piatok.

Domáca i zahraničná kvalita

Medzi ďalšími účinkujúcimi, čo sa chystaj pod amfiteáter, patria Sziplersi, Tulim, L4st, Fako a don Komma, Reset, Grinding Jesus Brothers a ďalší. Pôjde o výber zaujímavých kapiel a dídžejov zo Slovenska, Česka a Poľska.

Foto: FB Reks

Update: Článok a fotogaléria z prvého dňa 4 brothers festivalu
Na druhom som nebol, ale Reks neprišiel :)
https://presov.korzar.sme.sk/c/22172107/v-presove-odstartoval-festival-4-brothers-pozrite-si-fotogaleriu.html

 
16.7.2019 | Pridal: Michal Frank | Reportáže | čítané: 2651 krát