dnes je Piatok - 19. apríl 2024 - Jela | zajtra Marcel

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

BB Country - interview so speváčkou

Skupinu BB Country pozná v šarišskom regióne kvantum ľudí. Kapela totiž býva obľúbeným spestrením rôznych programov. Z významnejších podujatí hrala nedávno Festivale dobrej hudby - Sigord 2004 či na Svätojánskej noci v poľských Gorliciach. Chystá countrybál (bude už dnes) a aj v lete má nabitý kalendár s vystúpeniami. Gró repertoáru BB Country tvoria klasické hity nielen z oblasti country a folku, ale aj iných žánrov. Postupne však skupina tvorí aj vlastné piesne. Kvarteto BB - „báječných brucháčov“ Štefan Strelec (basgitara), Igor Cimerman (gitara), Eduard Lukáč (banjo, spev) a Vladimír Greš (gitara, spev) dopĺňajú dve BB - „báječné blondínky“ Dagmar Juhásová (husle) a Monika Buryová (spev). Práve s posledne menovaným benjamínkom kapely, najmladšou členkou, speváčkou Monikou vziklo toto interview nielen o novinkách v BB Country.

Pomaly, ale isto sa vraj chystáte vydať debutové CD.

- V tejto chvíli máme nahrané dve skladby a základy na ďalšie dve. Jednu pieseň sme spravili v spolupráci s Duom Inols, dvoma chlapcami zo Sloníčat. Takže to pripravujeme úplne pozvoľna.

Kto tvorí vaše autorské skladby?

- Buď ich robí Edo Lukáč, alebo Dáša Juhásová, dostali sme aj piesne od Marcela Vieleka.

Dosť často vystupujete - čo vás čaká v lete? Predvlani ste hrali na festivale v Strážnici, vlani v Brne, čo bude tento rok?

- Momentálne venujeme svoje sily countrybálu, ktorý bude 3. júla u Greka. Chystáme sa aj na veľký coutnrybál do Hanisky a všetci kompletne, aj s rodinkami, sa tešíme na Šuňavu. Budeme hrať aj s motorkármi, pôjdeme do Tatier, je toho dosť...

Hrávate na rôznych typoch akcií, od firemných až po festivaly. Kde sa vám hrá najlepšie?

- Najlepšie určite na countrybáloch. Na nich sa ľudia vedia baviť, vzniká priateľská atmosféra. Najhoršie sa asi hrajú školské výchovné koncerty. Tie deti tam sedia za trest. Keď sme ale hrali pre deti zo škôl ku dňu detí, to boli veľmi pekné akcie. Robili sme ich, samozrejme, zadarmo, v rámci šírenia country hudby.

Monika, ty nepiješ. Pritom robíš v krčme a hráš v BB Country. Ako to znášaš?

- Niekto musí mať rozum, keď už sa oni opijú. A keď už som blondínka, tak aspoň nepijem (smiech). Takže ich aj s Dáškou strážime, dávame na nich pozor.

Robia si v kapele posmešky z blond vlasov?
- Naša vedúca je najstaršia, na ňu si netrúfnu, ale ku mne si to môžu dovoliť, lebo som ešte sopľa (smiech).

Prečo si sa rozhodla spievať v BB Country, ako si sa k nim dostala?

- Oni si vybrali mňa, nie ja ich. Kde? Vybrali si ma v Ranči. Tam začínajú slávne hviezdy, aj Kyla Cole (dlhý chichot). Takže, robila som v Ranči a tam väčšinou išla country hudba. Hrala tam jedna skupina, Biely topoľ, ktorá hľadala speváčku. Začala som s nimi spievať, skôr len zo srandy, celé to vzniklo tak nevinne. Biely topoľ sa rozpadol, mňa si vyhliadol Edík, ktorý vtedy ešte hrával s Bumerangom, no a potom som, tiež tak nevinne, začala spievať s týmito tu „klukami“. No a už sa ma nezbavia.

Nechystáš sa vydať v stopách Kyly Cole?

- Určite nie.

Akú muziku počúvaš vo voľnom čase?

- Všetko, čo je pekné, čo sa dá počúvať. Nemusí to byť country. Mám rada napríklad Nedvěda. Nemám však veľa voľného času...

(jún 2004)

Foto: frenky.sk

Starší rozhovor s BB Country: http://www.frenky.sk/?c=12&id=73

Reportáž z Gorlíc: http://www.pis.sk/?c=12&id=1494

Reportáž z Festivalu dobrej hudby - Sigord 2004: http://www.frenky.sk/?c=12&id=271

A pár slov o kamarátke „báječnej blondínky“ Moniky Buryovej - táto exkolegyňa si hovorí Kyla Cole: http://www.frenky.sk/?c=12&id=269

 
25.7.2004 | Pridal: Michal Frank | Rozhovory | čítané: 19482 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS