dnes je Piatok - 19. apríl 2024 - Jela | zajtra Marcel

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Po kom a po čom túžia finalisti SuperStar

Finalistov speváckej reality šou Slovensko hľadá SuperStar postupne ubúda. V hre ostali z jedenástich už len štyria. Tri dievčatá - Katka Koščová, Martina Šindlerová, Zdenka Predná a jeden chlapec Tomáš Bezdeda. Vybrali sme sa za nimi do Vysokých Tatier, kde relaxovali pred náročným ôsmym kolo súťaže. Zisťovali sme, ako si predstavujú ideálneho partnera či partnerku, ale aj to, aké hmotné túžby majú finalisti SuperStar.

„Je to naša vec, či spolu niečo máme, že Tomáško?“ Túto vetu nám s úsmevom na tvári povedala Martina Šindlerová, ktorú viacerí fanúšikovia dávajú dokopy práve s Tomášom Bezdedom. Pokračovala v úsmevnom tóne, že Tomáš je jej vysnívaný typ partnera. Tomáš na otázku týkajúcu sa jeho vzťahu s Martinou potmehútsky odpovedal: „Je to naša vec Martinka, či sme spolu niečo mali, však?“

Hoci medzi Martinou a Tomášom (zdá sa) nič nie je, isté sympatie tu predsa len budú. Počuli sme, že Martina posielala Tomášovi posielala hlasy. „No... V semifinále, keď som ešte nikoho nepoznala, tak som vždy niekomu z každého kola poslala SMS-ku. A viem, že Tomášovi som poslala hlas,“ potvrdila Martina Šindlerová.

„Aj ja som mu poslala SMS-ky,“ pridala sa Zdenka Predná. Tá je momentálne zadaná, medializoval sa jej vzťah so spevákom Petrom Novákom alias Šarkanom. „Keď už sa zmedializoval, tak čo už,“ zareagovala so smiechom o svojej láske. A aký je ideálny typ partnera Zdenky Prednej? „Taký nie je,“ odvetila s typickým úsmevom.

Zadaná je aj východniarka Katka Koščová, ktorá však svojho Gaba do médií neťahá. Aký je jej ideálny typ muža? „Nemám ideálny typ. Neviem povedať, že musí mať také a také oči, také a také vlasy, výšku a podobne. To je blbosť. Vždy, keď som bola zaľúbená, tak ten človek bol diametrálne odlišný ako ten, do ktorého som bola zaľúbená predtým. Skôr by tam mali byť nejaké charakterové vlastnosti. Ale aj s tými je to tak, že keď že sa raz zaľúbiš, tak je ti to jedno.“

Tomáš Bezdeda si na dievčatách cení úprimnosť, skromnosť a frajerku by mal radšej pokojnú, ako nejakú divošku. No hoci teraz po ňom túžia hneď stovky dievčat, zatiaľ sa pre žiadnu z nich jeho srdce splašene nerozbúchalo. „Je to zvláštne, lebo doteraz o mňa dievčatá taký záujem nemali,“ hovorí miláčik –násťročiačok (ale vraj i tých starších), Tomáš, ktorý od účinkovania v SuperStar dostal nejednu ponuku nielen na rande, ale aj do postele. Žiadnu však vraj zatiaľ nevyužil a pri výbere partnerky bude aj naďalej veľmi ostražitý.

„Dávam si pozor, svoju partnerku by som rozhodne musel poznať viac ako týždeň alebo mesiac, no myslím, že to aj tak musí prísť samo, láske sa nedá rozkázať,“ dodáva medzičasom jediný mužský finalista, ktorý sa momentálne viac ako srdcovým záležitostiam venuje spevu a škole. Tento rok by totiž chcel úspešne zmaturovať.


-

Otec Martiny Šindlerovej: „Tomáša by som za zaťa bral“

Iskrenie medzi Tomášom Bezdedom a Martinou Šindlerovou vníma s humorom aj speváčkin „bodyguard“ – jej otec. Preto sme od Tomáša chceli vedieť, či by takého svokra, akým je pán Šindler, bral. „No, odpovedz,“ vyzvala ho aj samotná Martina. Tomáš zareagoval slovami: „S pánom Šindlerom vychádzam veľmi dobre. Však?“

„Potvrdzujem aj z druhej strany,“ hlesol s úsmevom potenciálny svokor a tak sme vyzvedali ďalej, či si Tomáša vie predstaviť aj ako zaťa. „Áno. Ale to bude najprv musieť povedať moja dcéra...“

T. Bezdeda k tejto téme už len diplomaticky dodal, že na takéto veci sú ešte s Martinou primladí.

-

Poslední štyria finalisti SuperStar síce v ostatných dňoch žili najmä tým, ako sa čo najlepšie pripraviť na piatkový výstup, no my sme vyzvedali aké majú túžby, o čom snívajú a na čo by minuli prvé zarobené korunky.

Študent poľnohospodárskej priemyslovky Tomáš Bezdeda by prvé väčšie peniaze minul na novú gitaru. Postupne by si zariadil dobré štúdio, kde by mohol neskôr tvoriť. "Bola by to taká moja obývačka, kde by som trávil väčšinu času," dumá mladý muž, ktorý však pohotovo povedal, že o tom, ako a kde investovať väčšie peniaze, sa určite poradí s otcom. "Inak túžim už len robiť dobrú hudbu, ktorá by sa ľuďom páčila."

Zdenka Predná má v plánoch jasno: "Ja chcem jedine vydať cédečko. To je všetko, čo chcem a možno sa mi to aj splní." Martina Šindlerová chce "vyjsť z tejto súťaže so speváckou cťou a chcem sa venovať hudbe". Do čoho by investovali svoj honorár, keby bol trochu väčší? "Pôjdeme s Maťou na Jamajku. Budeme jazdiť na kolobežkách a za sebou ťahať také plechovice od piva," odvetila za obe speváčky Zdenka Predná.

Cestovanie patrí aj medzi túžby Kataríny Koščovej. Nemá však ísť o klasické dovolenky, ale o spoznávanie nových miest. "Celkom ma láka Európa, náš starý kontinent. Pochodiť ju krížom krážom. Mám veľmi rada stredoveké kamenné mestečká, milujem katedrály, takže by to mohlo byť Francúzsko a podobne," povedala Katka, ktorá by sa najradšej vydala do sveta "na blind". Zážitky z ciest už má, aj zo stopovania so svojou sestrou Veronikou. "Prvýkrát sme stopovali z Prahy do Prešova a v Piešťanoch sme stopli Kuvajťana, ktorý nám dal tisíc korún, aby sme išli domov vlakom," prezradila Katka, ktorá v týchto dňoch najčastejšie jazdí vlakom. A sprevádza ju pri tom, pochopiteľne, zvýšený záujem spolupasažierov o podpisy.

(marec/apríl 05)

Spoluautorkou článku je Andrea TOMÁSCHOVÁ

Foto: Veronika JANUŠKOVÁ

Viac o SuperStar sa dočítate napríklad v tejto reportáži: http://www.frenky.sk/?c=12&id=319

Update 01/2006: O SuperStar vyšla kniha s názvom Gaučaňa! Viac informácií tu: http://www.frenky.sk/?c=12&id=363

 
6.4.2005 | Pridal: Michal Frank | Reportáže | čítané: 19722 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS