dnes je Štvrtok - 28. marec 2024 - Soňa | zajtra Miroslav

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

FC 3skáč

Na futbalovom štadióne prešovského Tatrana bol v sobotu netradičný nábor. Nehľadali sa totiž futbalové talenty, ale práve naopak. Televízia Markíza buduje futbalový tím FC 3skáč, ktorý bude zložený zo samých antitalentov, chlapcov, ktorí sa venujú počítačom, škole, knihám, cudzím jazykom, modelárčeniu, skrátka čomukoľvek, len nie futbalu.

„FC 3skáč je pomerne nová reality šou, ktorú vytvorili minulú sezónu v Dánsku. Zaujímavosťou je, že začala v maličkej lokálnej televízii menom Zulu. Vytvorili tím FC Zulu z ľudí, ktorí sa venujú všetkému inému, len nie športu. Nielen počítačoví machri, ale aj hudobní skladatelia, tlmočníci a podobne. Malo to v tej lokálnej televízii takú sledovanosť, že po nejakých dvoch vysielaniach program kúpila celoštátna televízia a stalo sa to najpopulárnejším programom v Dánsku, “ povedala nám producentka Gabriela Drobová.

Veľká distribučná spoločnosť Zodiac ponúkla spomínaný formát ponúkať iným televíziám vo svete a na májovom TV markete v Cannes sa stal najpredávanejším produktom - šou sa predala do 15 štátov. „Keďže popularita futbalu začína rásť aj na Slovensku, keďže sa našim darí, tak sme sa rozhodli, že do toho tiež pôjdeme, “ konštatovala G. Drobová a dodala, že chcú osloviť ľudí, ktorých inak nikto nehľadá a pripraviť im na august až október parádny program. O čo pôjde, to je v tejto chvíli tajomstvo aj pre samotných aktérov.

„V poslednej ôsmej časti si zmerajú sily s profesionálnym klubom, “ naznačila producentka. Dá sa z takéhoto potenciálu naozaj vytvoriť solídny tím? „Tréner, ktorého meno zatiaľ neprezradím, tvrdí, že za tie tri mesiace sa to dá. Samozrejme z nich nespravíme futbalistov, ale spravíme z tých nešikovných chlapcov aspoň rovnako šikovných, ako sú ich rovesníci, ktorí hrávajú pred domami na trávnikoch futbal, “ odvetila Gabriela Drobová.

Nuž sme sa prizreli bližšie na budúce hviezdy televíznych obrazoviek a futbalových trávnikov.

„Chcel som to skúsiť, na žiadnom výbere do reality šou som doteraz nebol, toto bolo pre mňa niečo nové, “ povedal nám 20-ročný Prešovčan Miloslav Vasičko, ktorý si futbal pozrie v televízii, ale nehráva ho.

Ani nie 18-ročný Filip Ondrej z Kendíc bol tento raz v nevýhode. Hráva totiž aktívne futbal za svoju obec. „Neplánoval som sem ísť, ale lepšie ako doma upratovať v sobotu, “ poznamenal F. Ondrej a na našu poznámku, že zrejme nebude ideálny typ pre túto šou, zareagoval: „Neviem, ja si nemyslím, že som až taký dobrý...“

Do šestnástky hráčov klubu FC 3skáč by sa podľa nášho tipu mohol prepracovať 20-ročný Prešovčan Ondrej Harizal. Ten dianie vo futbale nesleduje, ale tvrdí, že futbal má rád. „Páčila sa mi táto myšlienka, “ okomentoval novú reality šou.

„Môj vzťah k futbalu je rekreačný. To znamená, že občas si idem zahrať s kamarátmi, “ prezradil 21-ročný Prešovčan Mário Garančovský, z ktorého asi člen tímu FC 3skáč nebude. Môže si však byť istý aspoň tým, že vyhral stávku nad jedným futbalistom prešovského Tatrana.

(júl 05)

Foto: frenky.sk

Reportáž z iného kastingu, z ďalšej markizáckej reality šou 10 pre Hollywood nájdete tu: http://www.frenky.sk/?c=12&id=346

 
29.7.2005 | Pridal: Michal Frank | Haluze | čítané: 19864 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS