dnes je Piatok - 29. marec 2024 - Miroslav | zajtra Vieroslava

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Kubo Petraník v škole...

Finalista Jakub Petraník (17) už po hviezdnom týždni znovu zarezáva v škole. Chodí na prešovské „horné“ gymnázium na Konštantínovej ulici. Táto škola by sa dala nazvať „hviezdne hniezdo“. Z horného gymnázia totiž 'pochádza' nielen Jakub Petraník, ale aj SuperStar Katka Koščová či semifinalistky Katka Smithová a Julka Smolková. Je to náhoda?

„Navonok to vyzerá, že tu vychovávame samých dobrých spevákov, ale musím priznať, že je to skôr náhoda. Aj keď by sme boli radi, keby to bolo pravidlo,“ prezradil po pravde riaditeľ Stanislav Šanta, ktorý dáva Kubovi veľké šance: „Ak vychytí viaceré dobré dni, môže nasledovať aj Katku Koščovú.“

Finalista druhej série Slovensko hľadá SuperStar bude musieť vynechať určitý počet hodín v škole. Zaujímalo nás, ako je škola pripravená vyjsť mu v ústrety. „Práve v tejto chvíli sme pripravení sa o tom dohadovať,“ povedal riaditeľ, ku ktorému prišiel Kubo na koberček. Nevyviedol nič, akurát postúpil do finále. Ako nám prešovský spevák priznal, doteraz na koberci v riaditeľni nestál. Za dobrého žiaka sa však nepovažuje. „Normál,“ zhodnotil.

Po rozhovore s riaditeľom sa Kubo musel vrátiť na hodinu. Hviezda, nehviezda, absencie sa netolerujú. Spolužiaci privítali Kuba normálne, bez hystérie. Hoci je už isté, že tento spevák bude nasledovať Tomáša Bezdedu čo sa týka obľúbenosti u mladých fanúšičiek. Reakcie vonkajšieho okolia zatiaľ Kubo nepociťuje: „Ešte som nebol veľmi von, takže neviem.“

Na chodbe však naň doslova vyskočilo a vrhlo sa mu okolo krku jedno dievča. „Je to moja stará láska,“ vraví Kubo o Romane Špesovej. „Ja som ho nikdy nechcela,“ priznala Romana.

Zvítala sa s ním aj Zuzana Kravcová. Tá bola prvým 'novinárom', ktorý uverejnil rozhovor s Kubom - a to v Korzári . „Bol to úžasný, skvelý pocit a my sme už dopredu vedeli, že Kubko postúpi. Bolo to jasné,“ prezradila budúca novinárka, ktorá doteraz publikovala len v školskom časopise rozhovor s Gladiatorom.

Kubo chodí do 2.E a triednym šašom je podľa jeho slov Zuzana Pončáková. „Je super chalan, super parťák a kamarát. Vychádza dobre s každým, aj s profesormi, vie ich uhovoriť pri písomkách,“ hovorí Zuzana, ktorá s Kubom tvorí pri rôznych kreatívnych úlohách tandem. „Sme herecká dvojica. Minule sme robili manželský pár.“ Páči sa jej Kubo ako chlap? „Keby mal väčšie svaly. Ja som od neho vyššia, ale keby som bola menšieho vzrastu, tak aj hej,“ podotkla Zuzana, ktorá ale aj tak nemá veľa šancí, lebo Jakub tvrdí, že so spolužiačkou by si nezačal.

Z úspechu svojho spolužiaka má radosť: „Veľmi sa tešíme na finálové večery. Na začiatku roka spieval len tak pre školu a z ničoho nič je odrazu tam a bude z neho hviezda. Všetci sme z toho šťastní.“ A aké sú jeho dobré a zlé vlastnosti? Podľa Zuzany je Jakub vtipný, kamarátsky a dobrosrdečný, ale tiež nespoľahlivý, nezodpovedný, čo sa týka školy.

„Je perfektný chlapec, fešák a všetci mu držíme palce a dúfame, že to vyhrá,“ vysypala na nás gymnazistka Patrícia Jacková, ktorá však fandí aj Petrovi Cmoríkovi. Vraj predsa len je starší...

Kubovu triednu Miriam Strednú sme nezastihli, zato sme však stretli jeho angličtinárku Zuzanu Zimmermannovú. „Pozerala som. Bola som veľmi spokojná s výkonom nášho študenta a bola som hrdá na to, že ho učím,“ povedala angličtinárka, ktorá pochválila aj jeho angličtinu: „Je dobrá. Sú tam ešte menšie chybičky, ktoré časom určite odstráni, vzhľadom na jeho vek je to v poriadku.“ Angličtinárka je presvedčená o tom, že o Jakubovi Petraníkovi budeme ešte veľa počuť.

Hodina, na ktorú musel ísť finalista SuperStar po odchode z riaditeľne, je chémia. Tú učí Monika Pavúková, ktorá ho tento predmet vyučovala aj na Základnej škole Májové námestie. Neplatia na ňu teda žiadne finty a ani Jakubov šarm neúčinkuje proti písomke. „Keby chcel, mohol by byť lepší, ale nechce sa mu,“ pokrarhala svojho žiaka učiteľka. Je potrebná chémia pri spievaní? - pýtame sa. „Neuškodí mu to,“ nedá sa M. Pavúková, ktorá prezradila, že tento jej žiak je riadne šidlo. „Kubo ma nemal rád, lebo som bola naňho prísna. Vystrájal. Sláva mu stúpla do hlavy už na základnej škole,“ potmehúdsky si ho začala doberať učiteľka chémie, ktorá však priznala, že mu SMS hlas predsa len poslala.

(január 2006)

Foto: Frenky

Prvou SuperStar je Katka Koščová, o ktorej vyšla kniha Gaučaňa: http://www.frenky.sk/?c=12&id=363

V druhej sérii bojovala aj Katka Smithová: http://www.frenky.sk/?c=12&id=376

 
18.1.2006 | Pridal: Michal Frank | Reportáže | čítané: 20251 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS