frenky.sk

https://www.frenky.sk/clanok/415/tretia_gitarova_noc_rozpalila_publikum.html

Tretia gitarová noc rozpálila publikum

Konečne po dlhšom čase sa uskutočnilo hudobné podujatie, ktoré bolo aj kvalitne obsadené, aj pritiahlo divákov. Reč je o akcii Guitar Night, ktorá sa konala v klube Bizarre music café. Na tretej gitarovej noci si zahrali prešovskí gitaristi a hosť René Lacko, ktorý vystúpil v Bizarre pred pár týždňami. Tentokrát mal oveľa väčšiu divácku kulisu i ohlas. Hendrixovky odzneli aj v záverečnom spoločnom jam-session, v ktorom sa predstavilo trio gitaristov - okrem Reného Lacka aj Ľubo Petruška a David Kollár.

Posledne menovaný http://www.frenky.sk/?c=12&id=357 túto tretiu Guitar Night zorganizoval. S výnimkou záverečného jam-session však na akcii nevystúpil. Pauzovali aj ďalší gitaristi s predchádzajúcich dvoch Guitar Night, a naopak, objavili sa nové tváre, čo treba kvitovať. Jedným z nich bol len 15-ročný gitarista Jakub Tirčo, ktorý Guitar Night otvoril. „Hrám už dlhšie, len koncertov som doteraz nemal až tak veľa. Hrám aj v skupine, no dnes som prišiel len sám,“ povedal nám gitarový talent, ktorý v sprievode half-playbacku potrápil gitaru v niekoľkých kompozíciách. A to od Paľa Chodelku, Yngvieho Mallmsteena, ale zahral aj vlastnú skladbu.

Jakub hrá v skupine Asfalt, v ktorej vystriedal gitaristu Alfa. Budúcnosť má pred sebou. Nováčika na hudobnej scéne vystriedal skúsený Ondrej Micík a jeho band. Pre poslucháčov pripravil akustický set so španielkou a perkusiami. Metal vystriedalo jemné flamenco, čo bolo dobré, lebo pri pestrej dramaturgii nebol čas na nudu. S akustickou hudbou s orientálnym nádychom, v sprievode perkusií Mareka Timka, experimentoval aj Ľubo Petruša. Avšak iba v jednej pasáži, inak ponúkol „svoj“ klasický rock´n´rollový repertoár. Zaujímavosťou v obsadení jeho kapely bolo, že basu výnimočne hral inak bubeník Tomáš Višňovský, Ľubov spoluhráč z Chiki liki tu-a. Za bicie si sadol Ľubo Dvorščák. Hoci petruškovci neboli hlavnou hviezdou večera, aplauz v zaplnenom Bizarre nemal konca kraja. K prídavku však nedošlo, pódium patrilo už spomínanému R. Lackovi.

Ten odohral výborný koncert, lepší než minule, Aj ohlas publika bol búrlivý, atmosféra doslova vrela. Rola headlinera večera (na minulej Guitar Night ním bol Andrej Šeban) Lackovi sadla. Gitarová noc sa teda už tretí raz vydarila. „Budem v tom pokračovať. Ďalšia Guitar Night by mohla byť už v septembri,“ poznamenal organizátor David Kollár, ktorý touto akciou úspešne nadviazal na niekdajší Gitarfest.

(jún 2006)

Foto: frenky.sk

 
27.7.2006 | Pridal: Michal Frank | Reportáže | čítané: 19067 krát