dnes je Piatok - 29. marec 2024 - Miroslav | zajtra Vieroslava

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Rocková liga prežila - presunula sa do Lipian

Návrat ku koreňom. Aj takto by sa dala charakterizovať Rocková liga, ktorá sa z Prešova presunula do mesta Lipany v Sabinovskom okrese. Hudobná prehliadka amatérskych kapiel sa opäť stala súťažnou a začína si hľadať svoje miesto na slnku. Na sobotňajšom druhom kole sa v lipianskom VIP Pube stretli Prešovčania Tubul a Košičania Soutta Sappa. Dve hudobne úplne rozdielne kapely.

„Toto je naše asi štvrté vystúpenie, tento rok prvé,“ povedal nám spevák skupiny Tubul Peter Zuščák. Tubul vychádza z klasického hard rocku „od podlahy“ a prezentovala sa aj dobrým zvukom, pričom mala vlastného zvukára. Kapelu tvoria dve generácie, vekový rozdiel je až 19 rokov. Podľa speváka začali „blbnúť“ na staré kolená.

„Teraz ideme na Bardrock do Bardejova, kde sme boli vybraní z troch amatérskych kapiel. Chceli by sme vystupovať po tých festivalov. Ktokoľvek by nás oslovil, vieme prísť, sme mobilní. Nerobí nám problém sadnúť do auta a ísť kdekoľvek,“ dodal P. Zuščák. Na pódiu ich vystriedala veselá košická Soutta Sappa.

„Som prvý raz na Rockovej lige, preto neviem porovnávať. V Prešove som bol na lige ako divák. Myslím, že keď si ľudia na to zvyknú, mohlo by to tu pokračovať ďalej,“ netajil spokojnosť bubeník Košičanov Robo Rampáček.


Spokojný bol aj organizátor Miro Hruška, ktorého mrzela len nižšia účasť: „Prvé kolo bolo veľmi dobré, bolo tu natrieskané. Teraz prišlo trochu menej ľudí. Nehrala domáca kapela, čo sa odzrkadlilo na návštevnosti.“

Medzi divákmi boli aj prešovskí hudobníci zo skupiny Gagas http://www.frenky.sk/?c=12&id=420 . „Mal som konečne pocit, že aj keď tu nebolo veľa ľudí, tak z tých čo tu boli, bol každý jeden maximálne spokojný,“ zhodnotil podujatie Roland Wittner.

S hudobnou úrovňou boli spokojní viacerí. Keďže išlo o rozdielne kapely, z rozdielnych miest, nastala zaujímavá situácia. Organizátori výnimočne pozvali do finále obe kapely. Finále sa má konať na námestí v Lipanoch 1. septembra v rámci chystaného festivalu Pohodička. Odborná porota tam vyberie víťaza, ktorý získa zaujímavé hudobné ceny. Napriek tomu, že sa celé podujatie nekoná v Prešove, ako 20 rokov predtým, jedno je isté: Rocková liga prežila.

(júl/august 06)

Foto: Frenky

Na fotografiách sú Tubul a Soutta Sappa

Viac o kapele Tubul: http://www.cassovia.sk/korzar/clanok.php3?sub=15.8.2006/6539PV

Rocková liga:

20 rokov: http://www.frenky.sk/?c=12&id=342

15 rokov: http://www.frenky.sk/?c=12&id=9

 
2.9.2006 | Pridal: Michal Frank | Reportáže | čítané: 19765 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS