dnes je Sobota - 20. apríl 2024 - Marcel | zajtra Ervín

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Resuscitácia a krst albumu Naboso

Kúpa nového prístroja na prešovské ARO. Taký bol cieľ benefičného koncertu Resuscitácia. Po vlaňajšom úspechu sa Klinika aneseziológie a intenzívnej medicíny (KAIM). Ani tohto roku neobišli Prešov viaceré hviezdy, dokonca ich pribudlo. Jednou z nových tvárí bol klávesový mág Marián Varga, ktorý koncert (po uvedení úvodného filmu) odštartoval.

Prišla i moderátorka Adela Banášová, o ktorej sa hovorí, že je prepracovaná a odrieka akcie. Prečo neodriekla túto? „Lebo to tak nie je. To je všetko,“ zareagovala Adela. Na koncert prišiel aj jej partner, spevák Tomáš Bezdeda.

„Mal prísť aj vlani, ale mu do toho niečo prišlo. Bol oslovený, podobne ako ja, a nebolo o čom uvažovať. Je to príjemná akcia, čo sa znovu potvrdilo, takže nie je o čom uvažovať. Aj sa o nás dobre starajú, sú k nám milí, takže aj preto. Je tu vždy dobrá atmosféra,“ povedala Adela, o ktorej sa písalo, že to medzi ňou a Tomášom škrípe.

Pravda, v zákulisí to tak nevyzeralo... „Za to, čo sa píše, väčšinou nemôžem. Našťastie sa môj život neodohráva v novinách, ale u nás doma.“

Ani tento rok nechýbala Katka Knechtová a Peha, nováčikom bola skupina Nocadeň. Hudobné časti programu, ktorý mala na svedomí Jana Pitková, sa striedali so scénkami protagonistov relácie S.O.S. Petry Polnišovej a Romana Pomajba. Aj tí boli na Rescuscitácii už po druhý raz.

„S tímom, ktorý pripravuje túto akciu, máme dobré vzťahy. Minuloročný koncert bol tak úžasný, že sme sa tešili aj na tento. A hovorím to naozaj bez akéhokoľvek pátosu. Bolo to super, teraz i vlani a sme radi, že sme prispeli svojou troškou do mlyna,“ povedala nám Petra Polnišová. Opýtali sme sa jej aj na to, čo hovorí na to, že ich Monsterovci prežili na televíznej obrazovke aj svojich úhlavných konkurentov Mojsejovcov. „Tak trochu sme to aj čakali, že ich prežijeme. Neviem. Ale hovorí sa, že dobrého nebýva veľa. Tak im prajem všetko dobré,“ podotkla so smiechom.

Medzi protaginostami koncertu Resuscitácia bola aj Lucia Šoralová, sestra Koščové (Katka zároveň krstila CD Naboso) či prešovská vokálna skupina Free Voices. Tá sa postarala aj o finálovú uspávanku, ktorá na Resuscitácii nemôže chýbať, ku ktorej sa pripojili všetci účinkujúci.

Dušou celého projektu je zástupkyňa primára KAIM Ľubomíra Romanová, ktorá na záver ľuďom v zaplnenej sále paradoxne odkázala: „Dúfam, že sa Klinike anesteziológie a intenzívnej medicíny vyhnete.“

Pri zrode myšlienky koncertu stála Katka Koščová, ktorá sa stala - ako tvrdí - maskotom Resuscitácie. „Dúfam, že sa mi podarí ich presvedčiť, aby v tom pokračovali ďalej,“ povedala na margo druhého benefičného koncertu pre KAIM Katka Koščová.

-

O krste albumu Naboso

Nový album Naboso vydala v týchto dňoch prvá slovenská SuperStar Katarína Koščová. Novinka je už aj pokrstená. Krst albumu Naboso bol prekvapením koncertu Resuscitácia v prešovskom Divadle Jonáša Záborského. Katka je vlastne „krstnou mamou“ tejto akcie, ktorej výťažok ide na prešovské ARO. A práve zástupkyňa primára ARO MUDr. Ľubomíra Romanová sa stala krstnou mamou Koščovej druhého albumu.

Celý akt krstu odštartovala moderátorka večera Adela Banášová, ktorá na pódium pozvala Katku, jej kapelu a ľudí, ktorí sa podieľali na vzniku CD. A v lekárskom oblečení prišla aj dvojica zabávačov z relácie SOS Petra Polnišová a Roman Pomajbo.

„Poďme to pokrstiť,“ kričal Pomajbo na Polnišovú oháňajúc sa lekárskym kufríkom. Neboli to však oni, kto sa zhostil samotného krstu. Dostali sa do role asistentov zástupkyne primára Ľ. Romanovej, ktorá prišla takisto nahodená v lekárskom plášti a pokrstila novinku príznačnou látkou pre anesteziologicko-resuscitačné oddelenie - kyslíkom. Ako zdôraznila krstná mama, kyslík je látka, ktorú všetci potrebujeme. Cédečku popriala, aby tiež bolo „takým kyslíkom pre ľudí“.

Poväčšine sa krsty nových albumov zvyknú robiť v Bratislave. Prečo sa Katka rozhodla práve pre Prešov a koncert Resuscitácia? „Tu sme doma. Je tu pokoj, celá kapela, nemusela som nikoho nikam ťahať. A hlavne mi to prišlo také ešte väčšie splynutie s touto akciou,“ povedala nám speváčka a doplnila: „Vždy sa ma snažia nahovoriť, aj z vydavateľstva, aby mi to pokrstili nejaké hviezdy a Ľuba je fakt taká hviezda, na ktorú nikto na Slovensku nemá...“ Ďalšie krsty už podľa jej slov nebudú. Album teda možno považovať za pokrstený. „Určite áno. Toto bol regulérny krst.“

A prečo sa nová platňa krstila práve kyslíkom? „To vymyslela Ľuba. Ona je taká iniciatívna. Hneď, keď som ju požiadala, aby bola krstnou mamou, tak vymyslela scenár, ako by to mohlo vyzerať. Ten nápad s kyslíkom bol super,“ dodala Katka Koščová.

(november 2006)

Foto z krstu: Michal FRANK

Resuscitácia 2005: http://www.frenky.sk/?c=12&id=387

Viac o Katke Koščovej: http://www.frenky.sk/?c=12&id=363

Z Blogu Ľ. Romanovej: Ako sa krstí CD – Recept: http://romanova.blog.sme.sk/c/72780/Ako-sa-krsti-CD-Recept.html

Benefičný koncert Resuscitácia: http://romanova.blog.sme.sk/c/71052/Beneficny-koncert-Resuscitacia.html

 
19.1.2007 | Pridal: Michal Frank | Reportáže | čítané: 19597 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS