dnes je Piatok - 29. marec 2024 - Miroslav | zajtra Vieroslava

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Pohodička 2007

Známe mená i mladé kapely z regiónu. Pohoda na pódiu i pod ním. Funky, rock, r´n´b, pop, world music i diskotéka. Aj toto bol festival Pohodička, ktorý ukončil tohoročné leto v Lipanoch.

Festival Pohodička, ktorý mal vlani svoj nultý ročník, pokrstila speváčka Tina, ktorá bola popri Hrdzi, Komajote či Heľeniných očiach jedným z headlinerov programu. Nielen známe mená však očarili publikum. To sa bavilo aj na domácom Kryptone, revivale Deep Purple pod názvom Outsiders či našľapaným funky zoskupenia Groovin´ Heads, ktoré priviedlo obecenstvo do varu. A do tanca.

Duše festivalu

„Veľmi príjemne ma prekvapila banskobystrická kapelka Mukatado. Speváčka urobila fantastickú šou, skvelo spieva, celá kapela šľapala,“ povedal nám Paľo Pintér, organizátor festivalu a lipiansky hudobník, ktorý svoje skladby z CD Hudba lieči odohral v rámci spoločného vystúpenie s Groovin´ Head Mária „Gapu“ Garberu. Gapa je ďalšou z duší Pohodičky, na svedomí mal najmä dramaturgiu akcie. S P. Paľom Pintérom si rozumie nielen v zákulisí, ale aj na pódiu: „Je to náš stály hosť. My Paľka sprevádzame, hráme aj jeho pesničky. Je to kamarátsky vzťah a podľa môjho názoru sú aj tie piesne vynikajúce.
Nevymyká sa to z nášho žánru, pasuje to.“

Z Bystrice na východ

Skupina Mukatado, ktorú tak chválil P. Pintér pochádza z Banskej Bystrice. Jej speváčku Janu Kozákovú si možno niektorí pamätajú z druhej série Slovensko hľadá SuperStar. Do Lipian Mukatado pritiahol Gapa, ktorý s touto skupinou občas hosťuje a „požičal“ jej aj dvoch spoluhráčov - Roberta Tkáča a Maťa Ferenčíka. „Máme nové pesničky a konečne ideme nahrávať náš prvý album,“ prezradila novinky speváčk Jana. Mimochodom, Bystričania budú CD nahrávať v Prešove.

Moderátorky sa videli po roku

Správne festivaly majú aj moderátorov. Tejto roly sa, tak ako pred rokom, zhostili Adriana Bodnárová a Maja Kmecová. „Po roku sme sa stretli a povedali sme si, ako sme rady, že sa znova vidíme,“ poznamenala Maja Kmecová, ktorá na pódiu ako moderátorka stála druhý raz v živote. S ostrieľanejšou Adrianou jej to však ladilo. „Je to improvizačka. A je to tak oveľa lepšie,“ prezradila Adriana, ktorá na festivale vystúpila aj ako speváčka s kapelou Inside Out. „Nevedela som, že má taký hlasový potenciál,“ pochválila ju spolumoderátorka.

Hudobníci o festivale:

„Chceli sme si prísť zahrať jeden super festival. Počuli sme, že tu v Lipanoch sú veľmi dobré akcie, tak sme to chceli zažiť. Dnes sme už hrali jednu akciu, preto sme prišli neskôr, ako sme mali. Asi by som si inak užil festival, keby som na ňom nehral.“
Martin Husovský, Komajota

„Mal som problém s hlasivkami, jedna vec mi nevyšla, nevytiahol som ju ako som chcel. Ináč dobré, záver perfektný. Rád by som spravil aj revival Iron Maiden...“
Igor Župina, Outsiders

„Ľudia reagovali pozitívne, zapájali sa, tlieskali, takže som veľmi spokojná. Ten čas mohol byť troška neskorší, ale na východe sme ešte nemali toľko koncertov, aby nás dávali niekde pred headlinerov. No sme veľmi spokojní.“
Jana Kozáková, Mukatado

„Hralo sa dobre, akurát gitarista mal menší technický problém. Atmosféra dobrá, privítal by som trochu viac ľudí...“
Jožo Loja, Krypton

(september 07)

Foto: Frenky

Pohodička 2006: http://www.frenky.sk/?c=12&id=428

 
28.9.2007 | Pridal: Michal Frank | Reportáže | čítané: 19766 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS