dnes je Štvrtok - 28. marec 2024 - Soňa | zajtra Miroslav

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Koščová a Huso = svadba

A je to tu! Dlhoročný vzťah speváčky a herečky Veroniky Koščovej a hudobníka Martina Husovského čoskoro spečatí svadba. Rozhodnutie urýchlil ich spoločný výlet za veľkú mláku. V New Yorku to Huso nevydržal a požiadal svoju lásku o ruku.

Veronika a Huso pochádzajú z jedného sídliska. Vyrástli v Prešove na Sekčove, pohybovali sa na amatérskej hudobnej scéne a už v tom čase, keď ich na Slovensku nikto nepoznal, začali spolu chodiť. Neskôr sa dostali do povedomia. Veronika najprv ako sestra prvej slovenskej SuperStar Katky Koščovej, neskôr ako herečka a speváčka, Martin ako líder skupiny Komajota, ktorá raketovo vyštartovala a stala sa aj objavom roka na Slávikovi.

Tehotná nie je

Veronika Koščová si zahrala v Ordinácii v ružovej záhrade rolu mladej mamičky. "Už som si porodila svojho pankáča," povedala s úsmevom, no zároveň poprela, že by bola tehotná aj naozaj. Avšak vytiahli sme z nej, že sa chystá vydávať: "Ale tak no... Chystáme svadbu. Už je to vonku. V týchto dňoch ideme zistiť, aké sú termíny. V lete, v jeseni. Takže u mňa skôr je aktuálna svadba než nový hudobný projekt."

Zarezávajú v škole

Veronika tento rok končí štúdium na Vysokej škole múzických umení v Bratislave, Huso študuje masmediálnu komunikáciu v Prešove. Ju čaká diplomovka a obhajoby, jeho dve ťažké skúšky. Svadbe to však nezabráni. Určite bude v kostole. Či vo "veľkom" rímskokatolíckom chráme sv. Mikuláša, alebo v sekčovskom kostole Krista Kráľa nám snúbenci ešte nevedeli upresniť. Tipujeme, že svadba bude na Sekčove. "Chceme mať veľkú svadbu," dodal Huso, za ktorým isto bude smútiť mnoho fanúšičiek Komajoty.

Šaty pre nevestu

Zistili sme, že šaty pre nevestu by mohla ušiť na mieru mladá, ale renomovaná prešovská módna návrhárka Linda Pločicová. "Možno. Veronika ich má prísť koncom týždňa vyskúšať. Ešte neviem, či bude spokojná," potvrdila nám tieto informácie Linda, ktorá prezradila, akú má predstavu o svojich svadobných šatách budúca nevesta. Mali by byť smotanové. Dlhé, so širokou sukňou (niekoľkovrstvovou) a korzetom.

Chcú žiť v Prešove

Martin Husovský je síce stále na cestách, ale hniezdo má v Prešove. Veronika dočasne býva v Bratislave, ale hneď po škole by sa chcela vrátiť do rodného mesta. Mladomanželia by teda mali žiť v Prešove, podobne ako Veronikina sestra Katka Koščová s priateľom Michalom Pivovarom. Ako sme zistili, tento pár zatiaľ svadbu nechystá.

Výlet v USA

"V Amerike som bol prvýkrát a bol som nadšený. Boli sme tam asi dvaapol týždňa, nič sme nerobili a bolo o nás perfektne postarané," pochvaľuje si spevák. Po množstve vystúpení si konečne poriadne oddýchol a nabral nové sily. "Týždeň sme strávili u kamarátky v New Yorku, ktorá býva na Manhattane. Plánovali sme si pozrieť klasické americké klišé ako Empire State Building či Sochu slobody, alebo Central park, známy z filmu Sám doma. To všetko sme obišli. Dokonca som bol aj na mieste, kde zabili Johna Lenona," hovorí Huso. Spoločne sa vybrali na obchôdzku takmer všetkých múzeí a galérií. "Videl som skoro všetky obrazy, o ktorých sme sa učili na strednej škole. Boli sme aj v divadle na Broadwayi na nejakú absurdnú hru, bola to sranda. No a ako hudobník som si neodpustil návštevu hudobnín. Tie sú tam také, že koniec sveta...," nadchýna sa a pokračuje ďalej:"Prebiehalo to asi tak, že Veronika stála vonku a ja som stál vo vnútri a asi hodinu oplakával jeden klavír," smeje sa.

Prvýkrát videl svoje netere

Dovolenka, na ktorú si pár naplánoval ničnerobenie, mala aj iný význam. Spevákova rodina je medzinárodného charakteru, o čom svedčí aj fakt, že práve v Amerike má Maťo brata. Práve on bol jeho inšpiráciou pri výbere "dovolenkovej" destinácie. "Po New Yorku sme sa vybrali do Chicaga, kde žije môj brat. Tam som po prvýkrát videl svoje dve netere a štvortýždňového synovca! Sú veľmi pekní a aj zlatí, najmä keď spia," dodal s úsmevom.
V roku 2008 čaká kapelu Komajota perný rok, v ktorom chcú ponúknuť ľuďom nielen nový album, ale aj všeličo iné.

(január 2008)

Spoluautorka článku: Zuzana Pancisynová. Korzár

Kniha o sestrách Koščových: http://www.frenky.sk/?c=12&id=363

Huso a Komajota: http://www.frenky.sk/?c=12&id=446

Veronika: http://www.frenky.sk/?c=12&id=321

 
8.2.2008 | Pridal: Michal Frank | Iné | čítané: 20349 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS