dnes je Piatok - 19. apríl 2024 - Jela | zajtra Marcel

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Heľeniným očiam pokrstila CD Knechtová

Známi prešovskí recestisti Heľenine oči krstili svoj druhý album Tafasasamáš. Koncert sa konal na Hlavnej ulici a pozrieť si ho prišli tisíce Prešovčanov. Krstilo sa destilátmi a kapela si na tento akt vybrala štyroch mužov a jednu ženu - speváčku Pehy Katku Knechtovú.

Priatelia kapely Juraj Mandel, Rišo Rusnák, Fando Cmar a Slavo Rapáč alias DJ Rocka pokrstili rôznymi bielymi destilátmi novú „fošňu“ Heľeniných očí, ale nebolo to ono. Všetko však vyvážil ženský element, krstná mama Katka Knechtová. Svim kamarátom prišla pokrstiť CD napriek zdravotnému hendikepu. Na pódium sa vyštverala o barlách a s úsmevom a zaujímavým preslovom uviedla do života nový album

Veľkolepá šou

Heľenine oči si toho na amatérsku kapelu dovolili dosť. Postavili veľký zvukový a svetelný aparát s vychytávkami typu posúvacie bicie, uzavreli Hlavnú ulicu a pozvali kvantum hostí (predkapely Atlantida, Jurij and the Gagarins a 4 Moment, plus pionierov z Bardejova, sláčikovú, dychovú i vokálnu sekciu). Risk im vyšiel. Pešia zóna sa zaplnila a ľudia šaleli. Niektoré staršie hitovky typu Trim ho odspievali namiesto kapely. A zaberali aj nové piesne. Napríklad taký pomalý Solivar sa ukázal ako parádny koncertný kus.

Prekvapenia

Prekvapení zo strany Heľeniných očí bolo dosť. Jedným z nich bola nacvičená choreografia, ktorú „oči“ a ich priatelia predviedli priamo na pódiu. Zaujali aj ďalšie efekty, ale aj neplánovaný „stage diving“ zo strany niektorých divákov, ktorí neváhali preskočiť bariéru a vrhnúť sa do davu. Kapela z celého krstu pripravuje DVD, zároveň známy prešovský režisér Jaro „Jaris“ Valko nakrúcal klip k budúcemu hitu Mestská polícia.

Foto: Frenky

(jún 2008)

Rozhovor aj o albume Tafasasamáš: http://www.frenky.sk/?c=12&id=490

Staršie materialy:
Aj z folku nám vyjde metal: http://www.frenky.sk/?c=12&id=457

Rozhovor o kapele: http://www.frenky.sk/?c=12&id=304

Krst CD Impérium lahodných chutí: http://www.frenky.sk/?c=12&id=303

 
29.6.2008 | Pridal: Michal Frank | Reportáže | čítané: 20882 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS