frenky.sk

https://www.frenky.sk/clanok/502/spevacka_monkey_business_caka_babatko.html

Speváčka Monkey Business čaká bábätko

Skupina Monkey Business je pojmom na českej hudobnej scéne. Založil ju Roman Holý ako jeden zo svojich projektov a hneď získal rešpekt kritikov i priazeň fanúšikov. Monkey Business sa predstavili aj na piešťanskom Hodokvase.

V rytme funku a v kostýmoch pravekých ľudí spustili Monkey Business svoju šou. Po nej sa ešte zdržali a boli radi, že si mohli pozrieť ďalších účinkujúcich. Väčšinou totiž niekde dohrajú a idú preč. V Piešťanoch to bolo iné. Vychutnávali si najmä I Am X, najväčších obľúbencov priateľky lídra kapely Romana Holého.

Slovensko majú radi

Na Slovensku neboli prvý raz a určite tu znovu prídu, Hrajú tu radi. „Pred tými tromi rokmi sme hrali tu niekde, kde strašne smrdel hnoj. Tu je to príma. Je to veľké, navyše je tu vojenské letisko s vrtuľníkmi, čo sú moje najmilovanejšie stroje,“ poznamenal Roman Holý. „Mám pocit, že Slováci majú iný vkus ako Česi. Vždy sa tu teším,“ pridala sa speváčka Tonya Grave.

Tehotná speváčka

Tá odspievala koncert s bábätkom v brušku. Aké to je? „Zatiaľ normálne, len ma trochu tlačí oblečenie.“ Zaujímalo nás, či to bude chlapec alebo dievča. „Bude to dieťa. Ešte neviem.“ Nechcete vedieť? „Moja matka tiež nevedela, keď som sa rodila, či budem dievča, alebo chlapec.“ Tonya prezradila, že malé sa má narodiť v novembri.

Prečo Monkey Business?

Členov kapely je na kapely sedem i viac, pritom kapela skúša minimálne. Na pódiu to nebolo poznať, zladení boli dokonale. „My skúšame málo. Maximálne raz za pol roka,“ potvrdil R. Holý. Ako vlastne vznikol názov Monkey Business.
„To zišlo na um nášmu basgitaristovi Pavlovi Mrázkovi. Už si ani napamätám, ako to vniklo,“ prezradil Roman Holý. Všetkým sa však názov hneď zapáčil.

„Pilnolíná“ skupina

Čo robia ďalšie projekty členov Monkey Business? „Všetci máme niečo. Sexy Dancers už dávno neexistujú. J.A.R. budú na budúci rok oslavovať krásnych, okrúhlych 20 rokov, čo je neuveriteľné. Takže dúfam, že na budúci rok spravíme nejakú novú pesničku, možno aj platňu, či koncertné DVD. Monkey Business majú materiál na novú dosku, ktorú by sme chceli urobiť do konca roka,“ povedal Roman a spolu s Tonyou sa zhodli, že síce čo sa týka skpšania sp leniví, ale inak sú pracovití. Teda sú „líní“ i „pilní“, čiže „pilnolíní“.

(júl/august 2008)

Foto: Frenky

Hodokvas 2008: http://www.frenky.sk/?c=12&id=501

 
14.9.2008 | Pridal: Michal Frank | Rozhovory | čítané: 21398 krát