frenky.sk

https://www.frenky.sk/clanok/517/divna_party_plus-_strecha-_adnoise_v_bizarre.html

Divná párty plus, Strecha, Adnoise v Bizarre

Stretnutie po rokoch. Aj takto by sa dala charakterizovať „divná párty“, ktorá sa v sobotu konala v prešovskom klube Bizarre. Na pódiu i v hľadisku sa stretli Prešovčania, ktorí sa v rodnom meste vyskytujú skôr sporadicky.

Divná párty
Divná párty

Pražskú kapelu Divná párty založili Tomáš Hricišák a Jozef Zeleňák z Prešova. Spolu hrajú už 14 rokov, v rodnom meste mali naposledy kapelu Hlava 66. Potom odišli do Prahy. Chvíľu pôsobili v Španielsku, s kapelou Organica (založenou ďalším Exprešovčanom Martinom Dayenom) a po návrate do Prahy vznikla Divná párty.

„Kapela začala tak, že sme stretli nášho bubníka, ktorý hral pred odchodom do Španielska v Organice,“ povedal líder kapely, gitarista a spevák Tomáš Hricišák. Po poldruha roku si Divná párty získala slušné meno na pražskej klubovej scéne, do „rodného“ Prešova však prišla prvý raz. Na Slovensku zatiaľ absolvovala len koncert v Banskej Bystrici, odkiaľ pochádza polovica tohto pražského kvarteta. „Som rád, koľko známych tvárí som tu stretol. Roky sme sa nevideli, v Prešove sme hrali naposledy ešte s Organicou pred asi piatimi rokmi,“ tešil sa s koncertu na domácej pôde Tomáš.

Divná párty odohrala poriadny rokenrolový nárez, v ktorom bolo cítiť aj závan grungovej scény 90. rokov. Na „Pražanov“ prišlo pozrieť veľa fanúšikov, z ktorých mnohí pôsobia v zahraničí a v Prešove sa ukázali pred vianočnými sviatkami. S Divnou párty si zahrala mladá domáca kapela Adnoise a veteráni zo Strechy, ktorí sa po rokoch znovu dali dokopy. V prvej polovici 90. rokov Strecha často koncertovala a úzko spolupracovala s dnešnými členmi Divnej párty. Na spoločnom pódiu sa však ocitli po dlhých, takmer 15 rokoch. Spomienkový ráz dal večeru aj BJ Marky, ktorý inak takisto žije v Prahe.

(december 08)

Avízko na koncert: http://www.pis.sk/portal/?c=12&id=4551

Rozhovor s Divnou párty: http://www.frenky.sk/?c=12&id=518

Koncert pripravilo združenie PO.CITY: http://www.po-city.sk/

 
13.2.2009 | Pridal: Michal Frank | Reportáže | čítané: 21621 krát