frenky.sk

http://www.frenky.sk/clanok/545/ojako_dombri.html

Ojako dombri

Tento recept som robil presne podľa pokynov vychýreného šéfkuchára Petra Uličného, ktorý už, žiaľ, nie je medzi nami. Bol odborníkom na japonskú kuchyňu, dôkazom toho je aj tento recept. Ojako dombri.

Ojako dombri
Ojako dombri
Na 4 porcie potrebujeme:
600 g kuracích pŕs,
12 g soli,
0,5 g bieleho korenia,
40 g kukuričného škrobu,
100 g mrkvy,
100 g zeleru,
60 g sterilizovaného hrášku,
0,5 dcl bieleho vína,
20 g sójovej omáčky,
6 vajec,
120 g oleja

Postup:
Kuracie rezne nakrájame na rezance (1), osolíme, okoreníme, pridáme dva žĺtky, kukuričný škrob (2) a necháme odležať 20 minút. Odležané mäso orestujeme na rozpálenom oleji do ružova (3). Zvlášť na panvičke orestujeme mrkvu nakrájanú na tenké rezance a taktiež zeler (4). Udusenú zeleninu zmiešame s pripraveným mäsom, pridáme zelený hrášok, dobre premiešame, dochutíme sójovou omáčkou a vínom a nakoniec pridáme rozšľahané vajíčko a necháme ho čiastočne zraziť (5). Podávame s ryžou.

Smutná správa zo SME - nekrológ P. Uličného: http://www.sme.sk/c/5563849/peter-ulicny-varil-aj-pre-cisara.html

 
31.10.2010 | Autor: Michal Frank | Recepty | čítané: 3378 krát