frenky.sk

https://www.frenky.sk/clanok/66/hole_zadky_rockerov_opat_v_mode.html

Holé zadky rockerov opäť v móde

Zdalo sa, že časy, kedy sa rockové hviezdy prejavovali ukazovaním zadnej časti svojho tela publiku, sú preč. Vyzerá to však tak, že tento „kult“ je stále živý, zvlášť na Slovensku.

Presvedčiť sa o tom mohli návštevníci najväčšieho slovenského festivalu Topvar Pohoda 2001, ktorý sa konal v Trenčíne. V čase, keď sa nad hlavným pódiom schyľovalo ku prírodnej katastrofe a kvôli prudkému lejaku a vetru sa tam prestalo hrať, na neďalekej uzavretej rock-stage vládla pohoda, ktorú navodila kapela Hogo pogo. Túto punkovo ladenú formáciu tvorí spevák Slimák doplnený o hudobníkov zo skupiny Hex.

Slimák a spol. ukázali plnej sále svoje zadnice, pričom líder Hoga poga si pri tom aj efektne zaskákal. A nebol sám. Na pódium vyskočili aj dvaja fanúšikovia, ktorý ho s radosťou napodobnili. „Ďakujeme aj ostatným ritiam, “ slušne sa im poďakoval Slimák. Pri záverečnej hitovke Hoga Poga Leto na Hvare sa počet exhibicionistov na pódiu ešte znásobil. Keď ich už bolo zo desať, zasahovala ochranka.

„Chcete vidieť mediálnu riť?“ Týmito slovami zas hecoval publikum počas svojho vystúpenia Whisky (na obr.). Tento spevák oproti minulému roku trocha pochudol, no tí, čo si ho pamätajú len z pôsobenia v kapele Slobodná Európa by ho určite nespoznali. Obecenstvo evidentne inkriminovanú časť Whiskyho tela vidieť chcelo, no ten iba odkazoval, že „najprv skočte do tej veľkej mláky“.
Nechal sa „prosiť“ počas celého vystúpenia a nakoniec svoj zadok naozaj ukázal.

Holé zadky rockerov sú teda znovu v móde. Zaujímavým sociologickým javom je, že ich ukazujú predovšetkým interpreti, pri ktorých tvorí v hľadisku väčšinu mužské pohlavie. A to malo na Pohode predsa len väčšiu radosť - než z holých hviezdnych zadkov - pri pohľade na vytŕčajúce bradavky zmoknutých a zablatených dievčat...

 
27.7.2001 | Pridal: Michal Frank | Haluze | čítané: 20149 krát