frenky.sk

https://www.frenky.sk/clanok/703/fasirky_a_klobasky.html

Fašírky a klobásky

Sezóna nakladania kapusty je tu. Kým sa však táto poživeň nakladá, človek aj vyhladne a iba rumom sa nezasýti. Tu je preto jednoduchý recept, my zajedáme pri tejto činnosti fašírky. Alebo ako sa vraví u svokrovcov - šnicľe. Mnohým (vrátane mňa) však šnicľa evokuje šniceľ, teda rezeň, preto ostávam pri tradičnom pomenovaní fašírka. A pripájam i pečenú klobásku...

Potrebujeme:

400 g bravčového pliecka, 2 rožky, majoránka, cesnak (nemusí byť), olej, soľ, mleté čierne korenie, vajce, strúhanka

Postup:

Staršie rožky namočíme do mlieka, vytlačíme a zomelieme spolu s mäsom. Nadrobno pokrájanú a okorenenú cibuľu speníme na masle alebo na oleji, pridáme majoránku a rozpučený cesnak, vajce a trochu strúhanky. Z hmoty urobíme fašírku, tú vyprážame na oleji alebo na masti na panvici.

Podávame so zemiakovou kašou, alebo ich „prekusujeme“ len tak. A dávame si aj pečenú klobásku. Stačí narezať a opiecť, to je celé tajomstvo. Zajedáme s chlebom.

A tu je teda tá nakladaná kapusta: http://www.frenky.sk/clanok/543/nakladana_kapusta.html

 
30.10.2011 | Pridal: Michal Frank | Recepty | čítané: 7488 krát