frenky.sk

https://www.frenky.sk/clanok/706/cinske_rezance_s_kuracim_masom.html

Čínske rezance s kuracím mäsom

Mám rád čínu a občas experimentujem s čínskymi jedlami, ako teraz keď som vyskúšal tradičné čínske rezance s kuracím mäsom.

Čínske rezance s kuracím mäsom
Čínske rezance s kuracím mäsom
Potrebujeme:
čínske rezance (mai v Lidli, ale dajú sa aj povyberať z polievok á la vifon), 2 kuracie prsia, olivový olej, sójovú omáčku, soľ, čínske korenie, provensálske korenie, mrazená čínska zeleninová zmes + huby.

Postup:
Nakrájal som kuracinu na malé pásiky a napácoval som ich na noc do misky, v ktorej som ich premiešal s olivovým olejom, sójovou omáčkou (nešetriť), štipkou soli (dal som i vegetu) a čínskym korením (mal som mix 5 korení, takých jemných, nepikantných, ale trochu mi tam vadila zrejme škorica, takže odporúčam inú zmesku) a provensálskym korením.

Ďalší postup je jednoduchý. Zovretou vodou zalejeme rezance a necháme minútu postáť. Viac netreba, nech nezmäknú. Na vok som dal kvapku oleja a našiel som v mrazničke zvyšok čínskej zeleninovej zmesy a zmrazené huby (lieviky, tie sa na to hodia excelentne, ale je to na vás) a trochu som ich podusil. Potom som na prudkom plameni osmahol mäso. Stíšil som plameň, pridal cestoviny a nechal dusiť. Trochu možno podliať, ale nie príliš (radšej nech sa pripečie, než by cestoviny zmäkli). Dusil som asi 15 minút, tak som odkryl wok a nechal dôjsť na silnom ohni (nech sa odparí prebytočná voda).

To je celé, chutilo to ako v čínskej reštaurácii.

 
6.11.2011 | Pridal: Michal Frank | Recepty | čítané: 17793 krát