frenky.sk

https://www.frenky.sk/clanok/794/posledne_korzovanie_-_xxv.html

Posledné Korzovanie - XXV

Relácia Korzovanie, ktoré v rádiovom éteri rozoberala (nielen) prešovskú hudobnú scénu, mala svoju poslednú hodinku. Odvysielaná bola vo štvrtok 28. 6. 2012 (repríza v nedeľu) na vlnách Rádia Prešov. O čom bola, prečo bola posledná a čo bude ďalej?

Korzovanie s číslovkou XXV zavŕšilo hudobnú reláciu, ktorú sme s Milanom Országhom vysielali už nejaký ten piatok (či skôr štvrtok, nedeľu, stredu...). Zavŕšili sme ju pekným číslom XXV. Naslednovať budú letné prázdniny, počas ktorých nebudeme poslucháčov trápiť našimi didaktickými preslovmi a raritnými songami. A čo bude od septembra, uvidíme.

Možno prídeme my, možno niekto iný, možno to bude Korzovanie, možno iná relácia, možno pôjde po starom, možno v novom formáte, sami nevieme, premyslíme, predebatujeme, uvidíme...

V kažom prídade, posledné Korzovanie č. XXV sa vydarilo. Mali sme dvoch hostí. Pozvanie prijali Robo Latta, kapelník skupiny Kapelatta a Emil Chlapeček, dnešný riaditeľ PKO a bývalý člen skupín Salis a Spirit.

Piesne (raritné) všetkých menovaných kapiel odzneli v éteri, rovnako tak Milanova Futurama. Jeho nová kapela Pamätníci zatiaľ vlastné nahrávky nemá. Vďaka tiež technikovi Marekovi "Ajsimu" Hudačkovi.

Čo sme hrali?

Kapelatta - Z času na čas
Salis - Loco-motion
BP Band - Ty
Spirit so sólistom Lacom Suchožom - My o My
Futurama - Futurama Boogie
Salis - V siedmom nebi
Kapelatta - Ticho alebo tma
Herb Alpert and The Tijuana Brass - Magic Trumpet
Eric Clapton - Cocaine

Teda tak, link na rádio je http://www.radiopresov.sk

Ešte raz vysvetlenie prečo posledné vysielanie: Lebo dosiahlo číslicu 25, čo je pekné číslo a blížia sa prázdniny. Po nich sa zrejme do éteru relácia vráti, ale v akej forme, to zatiaľ nevie nikto. Nie je dobré byť opočúvaný :) A Korzovaniu to nehrozí.

Ešte raz tradičná výzva: Táto relácia zmapovala desiatky inerpretov z Prešova. Kto má niečo zo súčasnosti či minulosti tunajšej hudobnej scény, nech neváha a spracuje ich. Či už pre rádio, alebo pre noviny, alebo pre internet (napr. tu: http://pis.sk/clanky/frenkyho_hudobna_encyklopedia/)
NIKTO to totiž nerobí (časť výnimkám typu http://www.epresov.com) a je to škoda. Je to síce lokálna záležitosť, ale súčasťou nášho kultúrneho dedičstva.

 
28.6.2012 | Pridal: Michal Frank | Haluze | čítané: 5898 krát