frenky.sk

https://www.frenky.sk/clanok/828/silvestrovsky_beh_2012.html

Silvestrovský beh 2012

Užiť si posledný deň roka v športovom duchu mohli účastníci Silvestrovského behu Prešovom. Na tradičnú akciu ich prišiel rekordný počet.

Bežci z Plzne, Luhačovíc, ale najmä z Prešova, Sabinova a okolia si prišli na Silvestra zašportovať. Podujatie, otvorené pre každého, bolo zároveň posledným kolom oblastnej bežeckej ligy. Štart a cieľ sedemkilometrovej trate popri Toryse bol pri Základnej škole Šmeralova.

„Vlani bolo 93 účastníkov, čo bol rekord a považovali sme to za strop. Tohto roku ich však prišlo 117. Nečakali sme takú účasť. Bude to aj dobrou traťou a počasím, “ uviedol organizátor Ján Jacoš z Oblastného bežeckého spolku. Počet bežcov nebol jediným rekordom tohto ročníka.
Víťaz Jaroslav Szabo z Košíc dobehol v čase 21 minút 23 sekúnd, čím o vyše dvadsať sekúnd prekonal traťový rekord spred troch rokov.

Kategóriu žien vyhrala 19-ročná Monika Kozmová. Táto Prešovčanka v súčasnosti študuje v Prahe, kde hráva futbal za Spartu.
„Kedysi som sa venovala atletike. Zúčastnila som sa akcií ako Večerný beh Prešova a podobne, “ povedala športovkyňa, ktorá pondelkové podujatie označila za „krásne spríjemnenie dňa“.
Na trati ju sprevádzal brat Martin, ktorý sa akcie zúčastnil už tretíkrát. „Sme športovo založení, máme radi pohyb a beh nám nerobí problém, “ doplnil.
Zimnú prípravu si takto spestrili aj prešovskí džudisti. „Dúfam, že sme si zlepšili časy oproti vlaňajšku a budeme mať ďalšiu motiváciu sa zlepšovať, “ povedal vedúci oddielu TJ Slávia PU Prešov Marek Janič.

Čítajte viac:http://presov.korzar.sme.sk/c/6652936/silvestrovsky-beh-prepisoval-rekordy.html#ixzz2HNC6zmGe

 
10.1.2013 | Pridal: Michal Frank | Šport | čítané: 5431 krát