frenky.sk

https://www.frenky.sk/clanok/844/andrea_rimova_vydala_knihu_kamasutra_nasich_klamstiev.html

Andrea Rimová vydala knihu Kámasútra našich klamstiev

Úspešná slovenská spisovateľka Andrea Rimová vydala svoju tretiu knihu Kámasútra našich klamstiev. Verí, že nadviaže na úspech tých predošlých. Novinku napísala na Cypre, momentálne je však späť na Slovensku.

Andrea Rimová
Andrea Rimová
Hoci patrí medzi najpredávanejšie autorky, písanie ju zatiaľ neživí. Neznáma východniarka sa presadila hneď vďaka prvotine Amnestia na zradu, ktorá sa dostala na deviate miesto rebríčka najväčšieho slovenského internetového predajcu. Na úspešný debut nadviazala druhá kniha Nech prší keď plačem, ktorá skončila na treťom mieste tohto rebríčka. Z oboch titulov už vyšla dotlač. Novinka Kámasútra našich klamstiev vyšla 3. apríla. V rovnaký deň keď sa jej sestre narodil syn.

„Teraz robím na trajleri. Tak ako sú trajlery na filmy, bude na knihu. Scenár je hotový, bude to teda vyzerať ako upútavka na americký film, “ povedala A. Rimová o novinke, ktorá je inšpirovaná skutočnou udalosťou a znovu sa odohráva na Slovensku, bez toho, aby bolo uvedené konkrétne mesto. Trajler je už na svete, vidieť sa dá na fan stránke autorky:
https://www.facebook.com/AndreaRimovaSpisovatelka

„Prvá kniha bola výlučne ženským románom. Úspech Amnestie na zradu ma šokoval, keďže som bola úplne neznáma autorka. Myslím, že zavážil aj názov knihy, čo býva to najťažšie. Chcela som v ňom mať cudzie slovo a amnestia mi hneď udrela do očí. Nech prší keď plačem už má nádych krimi. Mala som odozvy, či by som nechcela radšej písať tento žáner a táto tretia kniha je taký triler. Je tam zapletené väzenie, je to také psycho, “ naznačila spisovateľka z Medzilaboriec, ktorá novinku písala na Cypre. Pôvodne si myslela, že tam bude len písať, ale nešlo to.

„Bolo to ťažké, vznikala v bojových podmienkach. Na Cypre je tak ťažký život, že je nemožné, aby tam človek len tvoril. Musela som aj pracovať, “ opísala peripetie vzniku Andrea Rimová a opísala svoj pracovný deň: „Domov z práce, sprcha, počítač a písanie až kým sa oči neunavia, ľahnúť spať a naspäť do práce. Takto som fungovala tri mesiace.“

Na Cypre už začala písať aj štvrtú knihu, momentálne je však na Slovensku a nevylučuje, že si tu nájde prácu. Zároveň ani to, že zbalí kufor a znovu odíde Cyprus.

Mimochodom, tam sa dostala vďaka Korzáru. Keď ešte ako študentka mediálky na Prešovskej univerzite praxovala v novinách, napísala článok o študentoch, ktorí chodia brigádovať na Cyprus.

Tento: http://spisskanovaves.korzar.sme.sk/c/4496281/namiesto-velkonocnych-priprav-balili-kufre-na-cyprus.html

„Bolo to dokonca na titulke, dostala som i honorár. Tie noviny mám dodnes doma archivované, “ zaspomínala si A. Rimová, ktorá ďalší rok už sedela v lietadle smerujúcom na tento ostrov. Tam začala aj svoju spisovateľskú dráhu.

Dnes patrí medzi najpredávanejšie slovenské autorky. Potvrdiť to môže treťou knihou, pre ktorú chystá špeciálny krst. „Keď som bola hlboko, chcem byť vysoko. Po krste pod vodnou hladinou pri potápaní bude krst vo vzduchu, “ dodala Andrea Rimová.

Starší článok s Andreou Rimovou: http://presov.korzar.sme.sk/c/6469254/andrea-rimova-napisala-uz-dva-bestsellery.html

 
12.4.2013 | Pridal: Michal Frank | Rozhovory | čítané: 7492 krát