frenky.sk

http://www.frenky.sk/clanok/978/vyprazane_bedle.html

Vyprážané bedle

Klasika klasík tohto obdobia, kedy je bedlí v lesoch a najmä na lúkach naozaj dosť. Najlepšie jedlá bývajú najjednoduchšie a vyprážané skrátka milujem.

Bedľa jedlá je znamenitá huba. Ak je roztvorená, nebýva zameniteľná za inú. Vypražiť bedle znamená pripraviť si klasickým spôsobom parádne rezne, bez mäsa.

Postup je jednoduchý. Bedle očistíme, môžeme aj prekrojiť, obalíme v trojobale (poradie múka, rozšľahané vajce so soľou a čiernym korením), strúhanka a z oboch strán dôkladne opražíme na panvici na rozpálenom oleji. Hotové sú rýchlo, tak za 5 minút z každej strany.

Podávame napríklad so zemiakovou kašou. Kto chce, môže k tomu pridať aj tatársku omáčku (mne sa ani nežiada, chuť bedlí je skvelá). Jesť sa dajú aj bez ničoho, studené, presne ako rezne...

 
12.9.2014 | Pridal: Michal Frank | Recepty | čítané: 5718 krát