frenky.sk

https://www.frenky.sk/clanok/984/biliard_ebc_junior-so_skalpom_vitaza_krola.html

Biliard EBC Junior: So skalpom víťaza Króla

V Kanianke sa cez víkend 13. -14. 9. 2014 konal medzinárodný turnaj v biliarde juniorov EBC Junior Tour Slovakia v hre č. 3. V turnaji European Billiard Council sa predstavilo až 23 špičkových hráčov z Poľska (6), ČR (7) i SR (10).

Miško má na akciu dobré spomienky. Najmä po tom, čo zdolal Maksymiliana Króla 6:2, veľkého favorita, žiackeho majstra Poľska a neskoršieho celkového víťaza turnaja. Týmzo víťazstovm (sledovali sme ho online a prepukla doma veľká radosť) si vybojoval istý postup zo skupiny.

V skupine okrem Króla vyhral nad Michalom Javůrkom z MPC Pardubice (6:5) a jeho klubovým spoluhráčom Radkom Musilom (6:1). Zdolali ho Wojciech Dynia (6:2) a Filip Foltán z BK Kanianka B (6:3).

Dostal sa medzi najlepšiu šestnástku, kde nestačil na Michaela Gulika z Prahy (1:6).
Z Prešovčanov sa najďalej, do štvrťfinále, dostal Kristián Mrva. V semifinále skončili Mattia Scodinu a Filip Foltán, finále bolo čisto poľskou záležitosťou (Dominik Wolcík – Maksymilian Król 4:7).

Celkovo obsadil Michal Frank dvanáste miesto (získal 14 bodov): http://maplepoolclub.cz/pt/Turnaj/? TournamentID=334&ActionID=3
Zoznam zápasov: http://maplepoolclub.cz/pt/Turnaj/? TournamentID=334&ActionID=1
Tento turnaj sa nevydaril Miškovmu bratrancovi a spoluhráčovi z BK Horses Prešov Maťkovi Oriňákovi, ktorý smoliarsky nepostúpil zo skupiny.

Presne naopak to bolo o týždeň neskôr v Košiciach na turnaji Big Bang KE 2014 v hre snooker. Proti Matúšovi Bučkovi, ani Martinovi Huraiovi nezískal po tesnom priebehu ani frame (aspoň nábeh si zvýšil na 15), kým Maťko zo skupiny postúpil, vypadol až v nesledujúcom zápase vyraďovačky, tesne 2:3 s Tomášom Paradom.
Viac: http://snooker.sk/turnaj/big-bang-2014-ke.html

Foto z Kanianky: R. Čertík – onlinebiliard.sk
Zdroj - je tam aj viac fotiek a informácií: http://www.onlinebiliard.sk/ebc-junior-cup-kanianka-spravodaj-r-certika-special-fotogaleria/

 
1.10.2014 | Pridal: Michal Frank | Šport | čítané: 4535 krát