frenky.sk

https://www.frenky.sk/clanok/992/novinarska_strela_2014.html

Novinárska strela 2014

Príslušníci Ozbrojených síl SR, ďalších bezpečnostných zložiek i hostí z civilného sektora sa v piatok stretli na tradičnej streleckej súťaži. Jej vojenská časť prekvapenie nepriniesla, novinárska však áno.

Na vojenskej strelnici v Ruskej Novej Vsi sa konala (preložená) tradičná Novinárska strela 2014. Bola súčasťou streleckej súťaži o putovný pohár veliteľa 2. mechanizovanej brigády (2.mb). 2.mb akciu zorganizovala, partnerom bola Regionálna organizácia Slovenského syndikátu novinárov v Prešove.

Priamo do streleckej súťaže sa zapojilo jedenásť novinárov. Desať mužov a jedna žena, hovorkyňa fakultnej nemocnice a členka Slovenského syndikátu novinárov (SSN) Renáta Cenková. Tá napokon všetkých kolegov prestrieľala. „Som prvýkrát na Novinárskej strele a nepredpokladala som, že to dopadne takto pozitívne pre mňa. A tým pádom aj pre Fakultnú nemocnicu s poliklinikou Jána Adama Reimana Prešov, kde bude stáť trofej na čestnom mieste, medzi ďalšími oceneniami nemocnice, “ komentovala svoje víťazstvo Renáta Cenková, ktorá berie svoj úspech ako záväzok a prísť chce aj na budúci rok. A udržať putovný pohár vo vitríne.

Streľba ju baví. „Na to, že viem strieľať, som prišla intuitívne ešte na základnej škole, keď sme strieľali zo vzduchovky. Bola som potom aj na niekoľkých súťažiach. Zo samopalu som však ešte nikdy v živote nestrieľala. Celkom ma preto ten výsledok prekvapil, “ podotkla víťazka.
Za ňou skončil tradičný účastník akcie Ľuboš Kašický (Automagazín) a bronz získal niekdajší rozhlasák, senior Štefan Gereg.

Viac v článku z Korzára: http://presov.korzar.sme.sk/c/7406449/nemocnicna-hovorkyna-renata-cenkova-prestrielala-novinarov.html

Medzi žurnalistami nechýbal spoluzakladateľ Novinárskej strely a niekdajší dlhoročný prešovský predseda SSN Jozef Jurčišin. Strelecká súťaž o pohár veliteľa 2.mb sa konala siedmy raz, Novinárska strela je jej súčasťou, ale kedysi sa konala aj samostatne. J. Jurčišin, ani nik iný, si nebol istý, o ktorý ročník Novinárskej strely išlo. Napokon to vypátral hovorca (dôstojník pre styk s verejnosťou) 2.mb Jaroslav Melega – bol to 14. ročník.

Foto: frk + Rado Kreheľ, TV7

Video: http://www.youtube.com/watch?v=_8FMlAqFQy8&list=UUVwXhwJSy6MYhczhvNdziPA

Minulý ročník:
http://www.frenky.sk/clanok/856/novinarska_strela_2013__fotoreportaz.html

 
23.10.2014 | Pridal: Michal Frank | Šport | čítané: 5570 krát