dnes je Sunday - 22. September 2019 - Móric | zajtra Zdenka

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Recepty

strana 11 / 14
  • Olympijské špízy

    5.6.2011 | čítané: 6866 krát | Celý článok...

    Začala grilovacia sezóna, preto ponúkam jeden takýto jednoduchý recept. Na špízy. Je od niekdajšieho olymijského strieborného medailistu, hádzanára a prodekana fakulty športu PU Vincenta Lafka.

  • Soba

    29.5.2011 | čítané: 3894 krát | Celý článok...

    Jeden z receptov od zosnulého majstra - kuchára Petra Uličného. Túto japonskú polievku varili (viď foto) v Prešove priamo japonské kuchárky na čele so šéfkuchárkou Keiko Haneda, ktorá prezradila, že "slovenská kuchyňa je podobná japonskej".

  • Vegetariánska držková

    22.5.2011 | čítané: 3982 krát | Celý článok...

    Tento recept na falošnú držkovú polievku, ktorej namiesto hovädzích držiek domunujú hlivy, mám od známeho vegetariána Ivana Benka.

  • Utopená čínska kapusta

    15.5.2011 | čítané: 4115 krát | Celý článok...

    Ponúkam vám špecialitu čínskej kuchyne, ktorou je „utopenec“ z čínskej kapusty. Nemusí dlho stáť, stačí cez noc a hneď sa dá konzumovať, pričom toto jedlo má regeneračné účinky najmä ráno, po ťažkej kocovine. Dá sa podávať aj ako príloha, alebo ako samostatný chod.

  • Paprikovaný bôčik

    8.5.2011 | čítané: 5257 krát | Celý článok...

    Dnes niečo jednoduché, nezdravé a chutné...

  • Syrové špagety

    1.5.2011 | čítané: 4858 krát | Celý článok...

    Kombinácia špagiet a syrov (vrátane tavených) nikdy nemôže skladať. Tu je jeden takýto recept na jednoduché, rýchle, lacné a chutné jedlo.

  • Nakladaný ovčí syr

    24.4.2011 | čítané: 8098 krát | Celý článok...

    O originálny recept na nakladaný ovčí syr sa so mnou podelila šéfka farmy Palomino v Závadke, „na začiatku sveta“.

  • Polievka zo smržov

    17.4.2011 | čítané: 7700 krát | Celý článok...

    Minulý rok sa mi na zadarilo párkrát vyjsť na huby, aj na jar. Hneď po návrate som huby spracoval, a navaril aj takúto dobrú polievku.

  • Smrčky na smotane

    10.4.2011 | čítané: 8789 krát | Celý článok...

    Prvé jarné huby - smrčky sú vynikajúce a konečne sú dôvodom na zmyslupnú vychádzku do lesa. Ich sezóna vrcholí v apríli. Smrčky (smrže, smarže, smaržle...) sú najlepšie, ak sa okamžite spracujú a konzumujú. Z jednej jarnej hubačky sa dá pripraviť polievka i druhé jedlo (to je v nasledujúcom recepte), pričom oba pokrmy sú nielen jednoduché a lacné, ale vhodné aj na pôstne obdobie.

  • Grécke papučáky

    3.4.2011 | čítané: 3989 krát | Celý článok...

    Originálny recept na originálne grécke jedlo - papoutsaki, ktorého základom je baklažán a náplňou mäso.

Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS