dnes je Piatok - 19. apríl 2024 - Jela | zajtra Marcel

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Prešovské noviny - 1 - 2016

Ponúkam avízo na náš nový titul, za ktorý som zodpovedný, a ktorého prvé tohoročné vydanie je na svete.

V novinových stánkoch sa od utorka 12. januára objavilo prvé vydanie týždenníka Prešovské noviny v roku 2016. V predaji bude do nasledujúceho pondelka.

Prešovské noviny prinášajú veľký rozhovor s legendárnym českým športovým komentátorom a trénerom hry snooker Tomášom Kejlom, ktorý už má svojich zverencov aj v Prešove a verí, že je reálne, aby sa stal snooker olympijským športom.

Tematiky športu sa týka aj rozhovor s majiteľom Tatrana Prešov Miloslavom Chmeliarom. Hovorí o tom, že všetko podstatné už prešovský hádzanársky klub v tejto sezóne odohral a od spokojnosti má ďaleko. Otvorene hovorí o zlých vzťahoch medzi hráčmi, ich nezodpovednom prístupe i o tom, kde sa stali chyby. Niektorí hráči dostanú v klube červenú.

Okrem hádzanej sa Prešovské noviny venujú i ďalším športom. Je v nich návrat k oblastnej futbalovej jedenástke, informácie z ľadového hokeja, volejbalu. rozhovor s talianskym tenisovým nadšencom a koučom pôsobiacim v Bardejove či obligátne bohatý regionálny výsledkový a pozvánkový servis. A zverejnené sú aj pozvánky na kultúrne akcie v regióne.

Ani v prvom tohoročnom čísle Prešovských novín nechýbajú informácie z dopravy. Čitatelia dostanú odpoveď na otázku, dokedy sa bude testovať zelená vlna, ako je to s parkovaním na sídliskách a jeho možným spoplatnením.

Podrobne sa venujú aj kauze ťažby ropy v Smilne pri Bardejove, kde americká spoločnosť začína s vrtmi, ochranári blokujú cestu. V Bardejove otvorili novú lávku cez most, ktorá je súčasťou protipovodňových opatrení.

Týždenník rozoberá majetkové otázky prešovskej župy i mesta Sabinov, ako aj chystané nové verejné osvetlenie vo Svidníku. Píšu aj o nových stacionároch v Kapušanoch a v Prešove.

Nechýba prehľad najdôležitejších udalostí z poslednej doby v Prešove a okolí, návrat k ľudovým tradíciám v okolitých obciach, fotostrana, komentáre či prehľad najdôležitejších udalostí v „slovenskom Seattli“ v roku 2016, pričom niektoré z nich mali silný medzinárodný presah. V čísle sú aj obľúbené seriály o unikátnych historických pamiatkach i zaprášený krimipríbeh.

Súčasťou Prešovských novín je plnofarebná príloha s televíznym programom Fotelka na celý týždeň a Noviny špeciál, ktoré prinášajú informácie z oblasti zdravia, ďalej o zmenách, ktoré nastali od nového roku (napríklad ako je to s bezplatnými účtami v bankách), kultúrne tipy (o slovenskom koncerte Manowar či novinkách Quentina Tarantina, stranu určenú deťom, humor, kuriozity, krížovku či podrobnú predpoveď počasia na najbližší týždeň.

Link: http://presov.korzar.sme.sk/c/8117743/vyslo-prve-tohorocne-cislo-tyzdennika-presovske-noviny.html

PS: A vyšli aj HUMENSKÉ NOVINY, NOVINY SPIŠA, ZEMPLÍNSKE NOVINY i týždenník MY-Korzár v Rožňave :)

Noviny Spiša: http://spisskanovaves.korzar.sme.sk/c/8117965/prve-tohtorocne-noviny-spisa-su-uz-v-predaji.html

O 1. čísle PN píšu aj na:
snooker.sk http://www.snooker.sk/clanok/tomas-kejla-a-snooker-na-titulke-presovskych-novin.html
mojamuzika.sk http://www.mojamuzika.sk/novinky/presovske-noviny-prinasaju-bilanciu-roka-2015-v-slovenskom-seattli
hux.sk http://www.hux.sk/nase-clanky/novinari/spravodajstvo/item/89092-prve-tohorocne-cislo-tyzdennika-presovske-noviny-je-uz-na-stankoch

 
13.1.2016 | Pridal: Michal Frank | Iné | čítané: 3872 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS