dnes je Piatok - 29. marec 2024 - Miroslav | zajtra Vieroslava

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Prešovské noviny - 3 - 2016

Tretie tohoročné vydanie týždenníka Prešovských novín je na svete a všetkým ho vrelo odporúčam.

O hroziacom kolapse v podobe výpovedí zdravotných sestier a štrajku učiteľov podrobne informuje nové vydanie týždenníka Prešovské noviny. Prináša aj unikátne fotky z archívu a ďalšie zaujímavosti.

Nielen témou aktuálnej situácie v školstve a zdravotníctve sa zaoberá tretie tohoročné číslo týždenníka Prešovské noviny, ktoré je v predaji od utorka 26. 1. do nasledujúceho pondelka.

GPS súradnice v obci

Pozoruhodný nápad dostal obyvateľ Šarišských Bohdanoviec po tom, čo do obce netrafila záchranka pre zle označenú cestu. Dnes je situácia iná, všetky domy v dedine sú napojené na záchranárov cez GPS súradnice.

Prešovská doprava

V Prešove sa budú opravovať cesty a chodníky, kde všade, to sa dočítate v Prešovských novinách. Ako aj o svojvoľnej rampe zabraňujúcej prejazdu k jednému vnútrobloku či o tom, kto každý chce byť šéfom mládežníckeho hokejového klubu. A sú tam zaujímavé mená.

Nové letné kúpaliská

Bardejov chce vybudovať systém letných kúpalísk, Stredná zdravotnícka škola sv. Bazila Veľkého v Prešove oslavovala, v Sabinove chystajú rekonštrukcie a stavby, čo robil pod Duklou čínsky veľvyslanec. To sú ďalšie témy z aktuálnych Prešovských novín.
„Kôň sa nedá odložiť do garáže ako motorka, “ hovorí hipologička Ivana Marcinová v rozhovore.

Jedinečné staré fotky

Unikátom nového vydania je seriál archívnych fotografií. Hovoria o tom, ako žiaril na ľade Ondrej Nepela, na ktorého štadióne sa teraz začína európsky šampionát, aj o tom, ako to vnímali krasokorčuliari v Prešove.
Nechýbajú ani tradičné seriály o kultúrnych pamiatkach (tentoraz je to románsky kostol v Jakubovej Voli) a krimipríbeh to zaprášeného archívu. V novinách nájdete aj príbehy otužilca a a slovenskej zberateľskej jednotky pivných suvenírov.

Bohatý šport

Na športe majú priestor najlepší športovci okresu, ocenení v rovnomennej ankete, hokejisti, futbalisti, volejbalisti, hádzanári, veľkošarišskí kolkári, stolní tenisti či atléti.
Samozrejmosťou je tučný výsledkový servis a športové i kultúrne pozvánky.

Noviny špeciál rozširujú obsah

Stála príloha týždenníkov MY na východnom Slovensku NOVINY ŠPECIÁL sa mení. Už v aktuálnom čísle prináša čitateľom viac informácií ako doposiaľ.
V snahe priblížiť sa našim čitateľom pristúpili jej tvorcovia k viacerým novinkám. Osvedčené rubriky však ostanú zachované. Ani v tomto čísle nechýba podrobná predpoveď počasia pre východ na najbližšie dni, krížovka, ku ktorej pribudla aj osemsmerovka, horoskopy, strany venovaná motoristom či deťom.
Vo vynovených NOVINÁCH ŠPECIÁL znovu nájdete poradňu - občiansky servis, články o zdraví, či tipy na aktuálne kultúrne udalosti.
Pribudli nové rubriky. Na ôsmej strane prílohy, nazvanej Relax, nájdete praktické rady nielen pre záhradkárov, recept či kalendár s charakteristikami mien.

Zdroj: http://presov.korzar.sme.sk/c/8121650/druhe-cislo-tyzdennika-presovske-noviny-je-uz-v-predaji.html
Tiež: http://hux.sk/nase-clanky/novinari/item/90400-prave-vyslo-tretie-cislo-tyzdennika-presovske-noviny

 
27.1.2016 | Pridal: Michal Frank | Iné | čítané: 3467 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS