dnes je Štvrtok - 28. marec 2024 - Soňa | zajtra Miroslav

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Prešovské noviny - 4 - 2016

Štvrté tohoročné vydanie týždenníka Prešovských novín je na svete a všetkým ho vrelo odporúčam.

Lavína káuz pokračuje ďalej. Či už sa týka zdravotníctva, školstva, samosprávy, alebo životného prostredia. Prešovské noviny tieto prípady mapujú.

Vyše tristo sestier natvrdo opustili prešovskú nemocnicu, tá hľadá nové posily, povolala aj armádu a jej vedenie tvrdí, že je to bežná prax. Učitelia ďalej štrajkujú, vytvorili živú reťaz. Starosta jednej z okolitých obcí čaká na rozsudok, poslanci hovoria o sprenevere peňazí, zatiaľ je to nerozhodne. Pokračuje tiež kauza ťažby ropy v Smilne. Tieto témy sleduje a informuje o nich v novom čísle týždenník Prešovské noviny.

V predaji je od utorka 2. 2. do nasledujúceho pondelka, v okresoch Prešov, Sabinov, Bardejov a Svidník.

Prešovské noviny prinášajú aj kupón na bezplatnú občiansku riadkovú inzerciu. Stačí teda kupón vystrihnúť a doručiť a inzerát máte zdarma.

Doprava v Prešove

V novom vydaní Prešovských novín nechýbajú témy z prešovskej dopravy. Kto a ako dokončí kruhový objazd pri ZVL v Prešove? Aké cyklistické chodníky chystá mesto Prešov? Z čoho ich bude financovať? Koľko ich bude a kedy budú hotové. Viac sa dočítate v aktuálnej téme. A dopravnej téme v meste sa Prešovské noviny venujú aj v článku o zmenách zastávok MHD.

Čo je nové

Pri prideľovaní mestských bytov v Prešove úrad prižmuroval oči. Čo vytiahol hlavný kontrolór a kto v tejto kauze zlyhal, je témou ďalšieho príspevku.

Novinky o geotermálnom vrtu v Lipanoch, o opätovnom prerokovaní rozpočtu vo Svidníku, o tom, prečo je mestská bardejovská webstránka najslabšia či zaujímavostí z fašiangového obdobia v Kapušanoch a v Širokom – aj to je nové vydanie týždenníka Prešovské noviny.

Prináša tiež profilový rozhovor so šéfom PUĽS-u Jurajom Švantnerom, ktorý hovorí o tienistých i nádherných stránkach tohto známeho kultúrneho telesa.

Pokračujú obľúbené seriály. V tom hudobnom sa vám „do uší“ dostane informácia o novej kapele známej postavy prešovskej hudobnej scény Ľuboslava Petruška. Nechýba ani krimipríbeh zo zaprášeného archívu s názvom „Ja ti ju nažhavím a...“. Seriál o unikátnych pamiatkach Šariša predstaví gotický epifat v Širokom.

Bohatý je tiež kultúrny servis. To platí aj pre šport a pozvánky na podujatia, či výsledky regionálnych súťaží. Športu dominuje správa o tom, prečo sa v Prešove nehral hokej. Predstavujú sa tiež jednotlivé tímy hádzanárskeho Tatrana a nájdete tam aj rozhovor s Patrikom Jackom, oporou defenzívy futbalového Tatrana. Čo je nové vo volejbale, futsale, bardejovskom futbale či tenise, to sa tiež dozviete na športových stranách týždenníka Prešovské noviny. No nájdete tak aj rozhovor s talentovanou parkúrovou jazdkyňou či taekwondo-istkou.

Súčasťou vydania týždenníkov MY na východnom Slovensku je plnofarebná TV príloha Fotelka, ako aj stála príloha NOVINY ŠPECIÁL. Na týchto špeciálnych stranách nechýba téma relax s receptom, radami pre chovateľov a záhradkárov či kalendár. Ďalej strana auto-moto, superpodrobná predpoveď počasia pre východné Slovensko, veľká krížovka (plus novinka sudoku), strana deťom, horoskop, poradňa - občiansky servis, články o zdraví, či tipy na aktuálne kultúrne udalosti. Dočítate sa aj o tom, ako sa dvaja nerozluční slovenskí hudobníci rozhádali na život a na smrť a znovu pomerili.

Viac: http://presov.korzar.sme.sk/c/8130155/kriza-sa-prehlbuje-presovske-noviny-kauzy-dalej-sleduju.html

 
3.2.2016 | Pridal: Michal Frank | Iné | čítané: 4183 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS