dnes je Piatok - 29. marec 2024 - Miroslav | zajtra Vieroslava

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Bryndzové halušky

Bryndzové halušky od deda sa varia úplne jednoducho. A chutia výborne.

Bryndzové halušky
Bryndzové halušky
Domáce bryndzové halušky sa robia jednoducho, ale treba to vedieť. Buď nie sú chutné, ale sú suché, o ničom, alebo je to geniálna pochúťka. Toto je ten druhý prípad.

Potrebujeme (na 2 riadne porcie, na 4 dvojnásobok):

5 zemiakov
125 g bryndze
10 dag slaniny
hladkú múku
soľ
kôpor
čierne korenie

Postup:

Zemiaky nastrúhame. Pridáme soľ (1 ČL) a hladkú múku. Tak aby v ceste stála varecha, ale aby ostalo vláčne. Medzitým necháme zovrieť vodu, do ktorej pridáme soľ (od oka, cca 1 ČL).

Nahádžeme do hrnca halušky. Dávame ich do hrnca varechou cez haluškové sito. Prvýkrát vyjdú hore (treba dávať pozor, aby nevykypeli), stíšime oheň a keď vyjdú druhý raz, sú hotové, necháme ich dve minúty postáť.

Medzitým v panvici rozpražíme pokrájanú slaninu. Do misky odlejeme vyškvarenú masť zo slaniny, pridáme odkvapkané (neprecedené) halušky a bryndzu. Rozmiešame.

Na vrch môžeme pridať kôpor. Dokoreníme čiernym korením (soli už asi nebude treba) a podávam.

Navrch dáme škvarky, môžeme pridať aj opraženú cibuľu.

 
1.2.2019 | Pridal: Michal Frank | Recepty | čítané: 4617 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS