dnes je Štvrtok - 28. marec 2024 - Soňa | zajtra Miroslav

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Hviezdna Avantasia ide na svetové turné. Začne ho v Prešove

Moonglow World Tour má potvrdiť celosvetový úspech metalovej opery.

Avantasia je špeciálna metalová kapela. Je to svetoznáma metalová opera, v ktorej účinkuje mnoho zvučných mien. Celosvetové turné k najnovšiemu albumu Moonglow odštartuje Avantasia v Prešove.

Svetové turné projektu Avantasia odštartuje na Slovensku. Táto rocková opera je známa svojím výborným speváckym aj muzikantským obsadením na albumoch aj na živých koncertoch. Projekt dal dokopy Tobias Sammet a zožal s ním celosvetové uznanie. Najnovší počin sa volá Moonglow. Avantasia sa na pódiá sa vracia po troch rokoch, začne v Prešove.

Hviezdna zostava

Album Moonglow zdobia hlasy známe aj z predošlých albumov, ako Ronnie Atkins (Pretty Maids), Jørn Lande (Jorn, ex-Masterplan), Eric Martin (Mr. Big), Geoff Tate (Operation: Mindcrime, ex-Queensryche), Michael Kiske (Helloween, Unisonic), Bob Catley (Magnum), ale tiež nové mená ako Candice Night (Blackmore's Night), Hansi Kürsch (Blind Guardian) a Mille Petrozza (Kreator). Viaceré z týchto mien sa predstavia aj naživo.

Hviezdna zostava projektu Avantasia sa vydáva s týmto novým programom aj na nové svetové turné. To začne na Slovensku.

Prvý koncert šnúry Moonglow World Tour bude v Prešove 27. marca v Mestskej hale - Tatran handball arene. Na druhý deň sa Avantasia predstaví na druhom slovenskom koncerte, v Bratislave v hant arene na Pasienkoch.

Zažiť naživo Avantasiu je zážitok. Svedčí o tom aj to, že VIP lístky ma oba koncerty sú už vypredané. Je sa na čo tešiť. Líder tejto rockovej opery Tobias Sammet už zverejnil koncertnú zostavu k Moonglow World Tour.

Zatiaľ sú známe tieto mená: Tobias Sammet – hlavný spev, Eric Martin – spev (Mr. Big), Jorn Lande – spev (Jorn, ex-Masterplan), Geoff Tate – spev (Operation Mindcrime, ex-Queensryche), Bob Catley – spev (Magnum), Ronnie Atkins – spev (Pretty Maids), Herbie Langhans – spev (Sinbreed, ex-Seventh Avenue), Adriene Cowan – spev (Seven Spires), Oliver Hartmann – spev a gitara (ex-At Vance), Sascha Paeth – gitara (ex-Heavens Gate), Miro Rodenberg – klávesy, zborový spev, Felix Bohnke – bicie (Edguy) a Andre Neygenfind – basgitara.

Sammer: Bude to naša najväčšia šou

Na divákov čaká trojhodinová šou. Netradičný počin si vo svete počas takmer dvoch dekád od svojho vzniku našiel množstvo obdivovateľov. Fanúšikovia power metalu, speedu, monumentálneho rocku a melodického metalu na celom svete projekt Avantasia milujú. Nielemn pre zvučné mená, ktoré spojil či pre koncept rockovej opery ako taký, ale celkovo pre kvalitu hudby.

„Avantasia je späť a svoju Monnglow World Tour odštartuje v Prešove, v Tatran handball arene 27. marca, “ pozýva vo videu Tobias Sammer na megakoncert všetkých slovenských fanúšikov. „Bude to úžasná šou s úžasnou zostavou, “ sľubuje. Podľa jeho slov bude postavená veľkolepá scéna a okrem nového albumu odznejú počas trojhodinovej šou aj staré veci. „Bude to doteraz najväčšia šou, akú Avantasia naživo mala.“

Avantasia s albumom Moonglow stala v domácom Nemecku číslom 1. Album boduje aj vo Veľkej Británii, Japonsku, Taliansku, Španielsku či Českej republike, viaceré koncerty začínajúcej sa koncertnej šnúry sú už vypredané.

Hviezdny powermetalový projekt Avantasia je pomenovaný zložením slov Avalon a Fantasia. Hovorí o sebe, že označuje svet mimo ľudskú predstavu.

Moonglow World Tour má potvrdiť, že Avantasia je aktuálne najúspešnejšia rocková opera na svete.

Nový videoklip Avantasie – Moonglov (feat. Candice Night) :
https://www.youtube.com/watch?v=Mk0FTHqmO9o&list=RDMk0FTHqmO9o&start_radio=1

Na archívnej snímke je Tobias Sammet, duše projektu Avantasia.

 
18.3.2019 | Pridal: Michal Frank | Iné | čítané: 4560 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS