dnes je Piatok - 29. marec 2024 - Miroslav | zajtra Vieroslava

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Laco Deczi Celula New York Live

Laco Deczi Celula New York Live, CD, ArecaMultimedia, s. r. o., 2004 Live album Laca Décziho a jeho bandy New York Celula prekvapí hneď od začiatku kvalitným zvukom. Newyorské štúdio Lotish odviedlo pri mixáži a masteringu nesporne dobrú robotu. To, čo je podstatné, je však obsah.

Ten je v pohode. CD obsahuje sedem kompozícií, ktoré Celula nahrala naživo v New Yorku v januári 2004. S rovnakým repertoárom sa Deczi a spol. predstavili aj na turné po Slovensku a skutočne to stálo za to. Žiadny upachtený, upotený, senilný džez. Naopak, okrem vynikajúcich inštrumentálnych výkonov sa muzika Celuly vyznačuje tryskom energie, ktorý musí dostať aj tých, čo džez nemusia...

Album tento repertoár verne zachytáva, aj keď objektívne treba povedať, že nie je to ono. Naživo je to predsa len naživo a zážitok je prenosný iba sčasti. Avšak tá časť vcelku stačí, album je v pohode a dobre znie nielen ako kulisa k nejakej činnosti, ale aj i pozornom počúvaní.

Dramaturgicky sa striedajú rýchle skladby s pomalými, tak ako na koncerte, nechýbajú ani charakteristické džingle. Album dobre znie od začiatku (vynikajúci Angel) do konca (siahodlhá kompozícia Osteomyelithis, ktorá akoby uzatvárala kruh).

Všetky skladby zložil frontman Celuly, trubkár Laco Deczi s výnimkou songu Hammer. Ten má na svedomí Walter Fischbacher, ktorý dohliadal aj nad zvukom tohto nosiča. Celulu okrem spomínaných dvoch pánov tvoria Laco „Vajco“ Deczi, syn lídra kapely, veľmi dobrý bubeník a excelentný basgitarista Steve Clark.

(december 04)

Reprofoto: Frenky

Veľký rozhovor s L. Déczim čítajte tu: http://www.frenky.sk/?c=12&id=302

Linka na vydavateľstvo ArecaMultimedia http://www.arecamedia.cz

 
17.12.2004 | Pridal: Michal Frank | Recenzie | čítané: 20046 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS