dnes je Sobota - 20. apríl 2024 - Marcel | zajtra Ervín

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Jožo Ráž: Whisky sa míňa...

„Ferrari Enzo ja už asi mať nebudem, lebo to stojí priveľa peňazí. To je jediné na svete, čo ja ešte chcem. Ja už nič iné nechcem, nič. Všetko, čo chcem, si zabezpečím, len Ferrari Enzo asi nie, lebo na to nemám,“ prezradil pre Korzár spevák Jožo Ráž o svojom automobilovom sne. Ferrari už asi mať nebude, ale inak mu nič nechýba. Je spokojný človek. „Úplne,“ potvrdil líder skupiny Elán.

Nie tak dávno oslávil Ráž päťdesiatku. Milovník cigár a dobrej whisky dostal pri tejto príležitosti do daru asi 150 litrov fliaš tohto alkoholického nápoja. Opýtali sme sa ho, čo robí whisky v pivnici... „Míňa sa, ale je jej tam ešte dosť,“ odvetil J. Ráž, ktorý očividne patrí do „starej školy“.

Nové reality šou ho vonkoncom nezaujímajú. „Mňa sa na to nepýtajte, lebo by som porozprával iba samé strašné veci, čiže radšej nehovorím nič,“ povedal nám o súťaži Slovensko hľadá SuperStar. A čo hovorí na svojho „dvojníka“ Joža Ráša v relácii Mojsejovci? „Nepozerám, nesledujem, nezaujíma ma to, takže čo? Čo mám robiť?“

Elán sa opäť chystá na turné. Okrem toho už pripravuje ďalší album. O čom bude?

„O tom, čo vždy. O živote.“ Opäť vzniká v starom tandeme s Borisom Filanom? „Jasné,“ reagoval Jožo Ráž, ktorého sme sa opýtali, či sa na ňom po hudobnej stránke bude podieľať sám. „Nie, ježišmaria, všetci elánisti. A Boris a rôzni textári, teda tí, čo s nami vždy robia. A o čom bude? O tom istom...“

Pred časom sa hovorilo aj o tom, že Elán s Filanom spravia muzikál. Z tohto projektu vraj už zišlo... „Nezišlo. Len sme zatiaľ nezohnali peniaze. Takže noty na muzikál budú, až budú peniaze na muzikál. A zatiaľ peniaze nie sú,“ povedal Ráž.

V súvislosti s pripravovanou šnúrou sme sa ho opýtali, či sa naň teší, alebo už ho to unavuje. Nasledoval hurónsky smiech a odpoveď: „Ja strašne rád hrám. Milujem publikum a všetko, mám to rád, ale je hrozne ťažké to zorganizovať. Chce to peniaze. Takže my hráme málo, lebo nemáme peniaze.“ Rážov spoluhráč Jano Baláž raz povedal, že Elán nikdy nepôjde hrať do klubov, radšej bude mať prázdnu halu ako plný klub. Čím to je, že sa vám po toľkých rokoch darí tie haly plniť? „No, viem, že to bude znieť nepríjemne, ale myslím, že je to tým, že sme dobrí,“ dodal s úsmevom Jožo Ráž.

(máj 05)

Foto: Judita ČERMÁKOVÁ, Korzár

Reportáž z koncertu Petra Nagy a hostí, kde vznikol tento rozhovor: http://www.frenky.sk/?c=12&id=347

Starší rozhovor s Jožom Rážom:
http://www.frenky.sk/?c=12&id=299

Ešte starší rozhovor s Jožom Rážom: http://www.frenky.sk/?c=12&id=190

 
11.7.2005 | Pridal: Michal Frank | Rozhovory | čítané: 20061 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS