dnes je Piatok - 29. marec 2024 - Miroslav | zajtra Vieroslava

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

GAUČAŇA - SuperStar Katka Koščová

GAUČAŇA je prvá a jediná kniha o prvej slovenskej SuperStar Katke Koščovej. Vydala ju spoločnosť Petit press, vydavateľ denníkov SME a Korzár. Autorom knihy je Michal Frank.

Na 130-stranách sa môžu čitatelia dozvedieť, ako sa Katka prespievala z gauča na úplný vrchol, aké boli jej hudobné začiatky, ako sa jej darilo v súťažnej reality šou Slovensko hľadá SuperStar, ale aj to, ako to vlastne bolo s Gabom a Mirom Jarošom, kto sa na finalistoch "nabalil" pri tipovaní výsledkov, či aké bolo novinárske zákulisie v "SuperStar".

Kniha o slovenskej superstar obsahuje aj bonusy (rozhovory s Danom Bártom, Pycom, Adelou, Lacom Lučeničom a reportáž z jaskyne Zlá diera), mnoho farebných fotografií (aj takých, čo ešte vôbec neboli zverejnené), či texty piesní, ktoré interpretovala Katarína "Gaučaňa" Koščová.

V predaji je na vybraných miestach za výhodnú cenu 99 Sk (plus cena výtlačku Korzára). Napríklad v Mestskom informačnom centre http://www.pis.sk . Objednať si ju môžete v komise na e-mailovej adrese: nakupne@centrum.sk.

-

Z ohlasov:

SITA:

SuperStar Katka Koščová má svoju knihu Gaučaňa

PREŠOV - Prešovský šéf denníka Korzár Michal Frank je autorom profilovej knihy o prvej víťazke SuperStar - Katke Koščovej, ktorú nazval Gaučaňa. Frank s obľubou mapuje prešovskú hudobnú scénu a kniha je súhrnom toho, čo o Katke kedy napísal. Ako pre agentúru SITA uviedol, gro tvorí jej hviezdna kariéra v televíznej speváckej súťaži, ale v knihe sú aj prvé publikované informácie o Katke a jej spievajúcej sestre Veronike ešte spred troch rokov. Úplne prvý rozhovor s Katarínou robil práve Frank a bolo to po vystúpení oboch sestier v hudobnom programe Len tak. Už vtedy si ju všimol a oslovil, neskôr o nej písal v spojitosti s jej účasťou v dvoch ročníkoch Prešovského hudobného Liverpoolu a Rockovej ligy, čo sú regionálne spevácke súťaže. V knihe sú uverejnené rozhovory s Koščovou pre Korzár od košického kastingu až po jej triumf v SuperStar. Frank vyspovedal jej rodičov i priateľov, dal priestor aj prešovským hudobníkom, ktorí s ňou spolupracovali a priebežne hodnotili Katkine šance na výhru.

Okrajovo sa do knihy dostali aj ďalší prešovskí aktéri SuperStar Zašo Hubaček a Petra Humeňanská. V knihe Frank venuje priestor zaujímavostiam z mediálneho prostredia i tipovaniu, kto koho považoval za víťaza. Na 125 stranách sú aj texty všetkých pesničiek, s ktorými sa Katka Koščová dostala až na trón prvej SuperStar. Prílohu knihy tvorí 32 farebných fotografií z vystúpení Katky a z jej súkromného života. Publikácia vyšla vo vydavateľstve Petit Press a je predajná výhradne s denníkom Korzár.

-

TASR:

O prvej SuperStar Katke Koščovej vyšla kniha s názvom Gaučaňa

Prešov - Pod názvom Gaučaňa vyšla nedávno kniha o prvej víťazke speváckej súťaže Slovensko hľadá SuperStar, Kataríne Koščovej z Prešova. Knihu napísal vedúci redaktor prešovského denníka Korzár Michal Frank.

Časť textu na vyše sto stranách tvoria už publikované články v denníku z atmosféry koncertov v bratislavskom Národnom tenisovom centre, ale aj z ich zákulisia. Knihu dopĺňajú texty všetkých piesní, ktoré Katka v súťaži zaspievala. Obsahuje aj 32 fotografií zo zákulisia SuperStar, z Katkinho súkromia a predstavujú ju ako "gaučaňu" - pohodovú mladú dievčinu odpočívajúcu na gauči. Samotný autor priznal, celú knihu dal dokopy napokon za tri dni.

"Rozhodol som sa využiť ponuku nášho vydavateľstva napísať knihu o Katke aj preto, lebo som sledoval cestu prvej SuperStar od jej účasti na castingu, " povedal Frank, ktorý sa systematicky venuje mapovaniu hudobnej scény v Prešove.
Frank spomína, že Katka sa so svojou sestrou Veronikou zúčastnila na prehliadke mladých hudobných talentov Prešovský študentský Liverpool. Ani jeden z prvých dvoch ročníkov v rokoch 2002 a 2003 nevyhrala. Na prvom u poroty zabrala Veronika, na druhom sa Katke ušla len cena "za profesionálny výkon", i keď to bola súťaž amatérskych hudobníkov.

-

Korzár:

Kniha Gaučaňa nakúka Katke Koščovej do súkromia

(ato)

Košice - Fanúšikovia Katky Koščovej sa môžu tešiť. Vo vydavateľstve Petit Press, ktoré okrem iného vydáva aj denník Korzár, totiž vychádza kniha ´Gaučaňa´. Tá nechá čitateľa nazrieť do Katkinho súkromia, ale aj na jej cestu až k titulu prvá slovenská SuperStar. Autorom knihy je náš prešovský kolega Michal Frank, ktorý Katkinu kariéru sleduje ešte od čias, keď o nej široká slovenská pospolitosť nič netušila.

"Nedá sa povedať, že by to bola biografia, je to môj pohľad na Katku Koščovú. Sú tam informácie, ako začínala na hudobnej scéne, ako postupovala v súťaži. Čitateľ tam nájde informácie zo zákulisia a nazrie aj do mediálneho divadielka - ako vznikali rôzne rozhovory a články o nej, " prezradil Mišo "Frenky" Frank, ktorý sa v knihe nevyhol ani jej súkromiu. Sú tam zmienky o Gabovi i Mirovi Jarošovi.

"Táto kniha nebude iným pohľadom na Katku. Jej priaznivci si tu ´iba´ nájdu ucelené informácie, ktoré boli roztrúsené. Na Katku sa totiž nedá pozerať inak - iba ako na milé stvorenie, " hovorí Frenky, ktorý sa netají, že mu je Katka sympatická a že jej od začiatku držal palce. "No musím sa priznať, že som ´fandil´ aj ostatným Prešovčanom. Nielen kvôli lokálpatriotizmu, ale najmä preto, že boli naozaj dobrí. Hoci, Katka bola najlepšia. Ale, popravde, netipoval som ju na víťazku."

Kvôli tomu dokonca prehral nejaké tie ´drobné´ v stávkovej kancelárii. Aj o tom sa píše v knihe. "V jednom kole som tipol jej vypadnutie a nevyšlo to. No tiež som vyhral. V treťom kole som zo solidarity tipol, že postúpi a vynieslo mi to 600 korún, " smeje sa autor knihy, v ktorej si na 130 stranách nájdete množstvo zaujímavostí, fotky a pre knihu aj netradičné bonusy - rozhovor s Katkiným obľúbencom Danom Bártom, Lacom Lučeničom, Adelou, Pycom a reportáž kolegu Maťa Beleja z jaskyne Zlá diera, ktorá je Katke mimoriadne blízka.

Ak chcete mať knihu o prvej slovenskej SuperStar aj vy, stačí ak si v hociktorý deň kúpite denník Korzár a k nemu si môžete na oddelení denníka Korzár na Letnej 47 v Košiciach alebo v regionálnych redakciách v Prešove, Michalovciach, Spišskej Novej Vsi, Rožňave a Poprade zakúpiť aj knihu Gaučaňa len za 99 Sk.

Knihu vám môže predať aj váš kolportér. Ak si uňho zakúpite noviny a požiadate ho, na druhý deň vám knihu za 99 Sk predá. Môžete však využiť aj túto jedinečnú príležitosť, vyplniť túto záväznú objednávku na trojmesačné predplatnné denníka Korzár, ku ktorému dostanete knihu grátis. Objednávku môžete poslať na adresu: Denník Korzár, Letná 47, 040 01 Košice. Na obálku napíšte Gaučaňa.

-

Knihu Gaučaňu si kúpila aj Katkina mama

Prešov - Nie je to tak dávno, keď svetlo sveta uzrela kniha Gaučaňa. Je o prvej slovenskej Superstar Katke Koščovej z Prešova. Autorom publikácie je náš kolega z Korzára Michal Frank. Prvá kniha o speváčke, ktorej spevácka kariéra sa začala odvíjať na gauči, sa teší stále väčšiemu záujmu.

Do redakcie nášho denníka už niekoľkokrát zavítala aj Katkina mama, hoci sme jej predtým výtlačok venovali. Kupuje aj niekoľko výtlačkov naraz. Dôvod? „Stále ma niekto z rodiny či priateľov osloví a pýta si knihu o mojej dcére. A tak ich nakupujem, aby som ich mohla rozdávať, “ zasmiala sa sympatická Mária Koščová (na snímke).

Katka len nedávno vydala svoj prvý album Ešte sa nepoznáme a momentálne oddychuje vo svojom rodnom meste. Zdá sa však, že oddýchnuť si môže v pokoji len doma na gauči, prípadne v jaskyni Zlá diera. Nie je totiž nič výnimočné, že len čo sa objaví v uliciach, zastavujú ju jej fanúšikovia a ona s úsmevom na tvári rozdáva podpisy. Taká situácia nastala aj včera. Kým Katka čakala na mamu, rozdala niekoľko autogramov. Jej prítomnosť využili viacerí okoloidúci, ktorí si v Korzári kúpili knihu a nechali si ju od prvej slovenskej SuperStar podpísať.
(tim/jšt)

-

Zdroj: Korzár, SITA, TASR

-

Zo zoznamu Slovenskej národnej knižnice:

Knihy nahlásené do ISBN:

Hemingway, Ernest
Komu zvonia do hrobu. - 1. - Bratislava : Petit Press
ISBN 80-85585-52-9 (viaz.)

Remarque, Erich Maria
Traja kamaráti. - 1. - Bratislava : Petit Press
ISBN 80-85585-53-7 (viaz.)

Kukučín, Martin
Veľkou lyžicou. - 1. - Bratislava : Petit Press
ISBN 80-85585-54-5 (viaz.)

Heller, Joseph
Hlava XXII.. - 1. - Bratislava : Petit Press
ISBN 80-85585-55-3 (viaz.)

Frank, Michal
Gaučaňa. - 1. - Bratislava : Petit Press
ISBN 80-85585-56-1 (brož.)

Zdroj: http://www.snk.sk/vydavatelom/2005/knn01_15_06.html

Celkom dobrá spoločnosť :-) – pozn. Frenky

-

Foto a reprofoto: Korzár, Jana ŠTEFKOVÁ, Veronika JANUŠKOVÁ, Michal FRANK

Autor knihy ďakuje za spoluprácu denníkom Korzár http://www.korzar.sk a SME http://www.knihy.sme.sk , týždenníku Podduklianske novinky http://www.ke.telecom.sk/podduklianskenovinky/ , spravodajským agentúram SITA a TASR, súkromným rozhlasovým staniciam Rádio Východ http://www.radiovychod.sk a Fádio Flash http://www.radioflash.sk , Prešovskému informačnému serveru http://www.pis.sk , televízii Tatra Temex http://www.jpis.sk/view.php?id=590 , ako aj ďalším médiám.

 
10.10.2005 | Pridal: Michal Frank | Iné | čítané: 24774 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS