dnes je Štvrtok - 28. marec 2024 - Soňa | zajtra Miroslav

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Atlantida - rocková nádej z Prešova

V posledných dňoch sa čoraz viac dostáva do povedomia prešovská rocková formácia Atlantida (zväčša písaná s krátkym "i"). Kapelu dal dokopy Peter Vyslocký alias „Quoníček“ (gitara, spev), inak učiteľ klavíra v hudobných kurzoch. Je to pomerne ostrieľaný hudobník. Hráva aj s Malým princom, kedysi pôsobil v kapele Real Line so Zašom Hubáčkom.

„Keď môj brat odišiel do Ameriky, zostala voľná skúšobňa. Tak sme sa do nej s Peťom nasúkali a začali sme spolu hrávať, “ opisuje vznik „prvej“ Atlantidy pred tromi rokmi vtedajší bubeník, dnešný spevák Michal „Widy“ Vidiševský. Medzitým sa kapela rozpadla a znovu sa objavila až koncom minulého roka.

„Prvá kapela, v ktorej som hral, bola Belzebub. Hrali v nej David Kollár, Ondrej Baran a Marek Stašák. V nej som však rýchlo skončil, lebo ma naši nechceli púšťať hrať. Veľa mi dala školská kapela Májový úsmev s Maťom Bednárikom a Martinom Paločkom, ktorá sa stala aj základom budúcej Atlantidy, “ opisuje svoju hudobnú dráhu Quoníček.

Pred dvomi rokmi na prehliadke Liverpool http://www.frenky.sk/?c=12&id=385 sa základ dnešnej Atlantidy (vtedy mal názov Znahrami) dal dokopy s klávesákom Marekom „Jahodom“ Frankom. „Nemali klávesáka, tak ma oslovili. Keď som prišiel na skúšku, tak som si povedal, že toto nie. Oni hrali metal, ja džez. No napokon sme to dali dokopy, “ pridáva sa do debaty Jahoda.

Aj on mal podiel na celkovom zjemnení zvuku Atlantídy. Hovoria, že hrajú rock. „Nech to znie akokoľvek čudne, rock je pre mňa spôsob života, “ hovorí Peter Vyslocký, ktorý síce éru delenia na metalistov a depešákov nezažil, napriek tomu má túto hudbu rád. Počúva Tublatanku, ale aj Elán.

Okrem spomínaného tria (Quoníček, Widy, Jahoda) tvorí súčasnú zostavu Atlantídy Martin „Očko“ Paločko (gitara), Vlado Čekan (basgitara) a Juraj Nehila (bicie). „Táto zostava, ktorá sa dala dokopy tento rok, je výborná. Verím, že do konca tohto roku spolu nahráme cédečko, “ dušuje sa Peter Vyslocký, ktorý o sebe tvrdí, že robí muziku preto, lebo nič iné nevie.

Teda nie preto, aby balil baby? „Nechcem baliť baby. Chcem mať jednu, s ktorou budem stále, “ hovorí, no realita je trošku iná. Veď s terajšou frajerkou sa zoznámil práve po vystúpení na Festivale dobrej hudby - Sigord 2007. „No neviem, či som ju zbalil na muziku, “ podotýka kapelník Atlantídy.

Vyslocký je aj autorom väčšiny repertoáru kapely. Prvým väčším hitom kapely je Atentát. „Túto skladbu som nikdy nemal rád. Ľudia sa však na ňu chytajú, tak hádam až taká zlá nebude. No mne sa od začiatku nepáčila, “ opisuje klávesák Malina pieseň, ktorú chce Atlantída vypustiť do éteru ako prvý singel.

Prioritou pre Atlantidu sú však koncerty. „Máme nový manažment, takže verím, že sa to konečne rozbehne naplno, “ dodáva.

(júl 2007)

Foto: Frenky

Festival dobrej hudby - Sigord 2007: http://www.frenky.sk/?c=12&id=453

 
30.7.2007 | Pridal: Michal Frank | Rozhovory | čítané: 20552 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS