Bravčové ražniči po domácky
Recept na bravčové ražniči po domácky vznikol do rubriky "Pozvite nás na obed" a pripravovala ho Darina Dugasová. Jedlo je výborné, pripájam aj fotopostup. Jediné, čo mi vadilo (sťaby alergikovi) je horčica, tú by som nahradil kečupom...
Bravčové ražniči po domácky
Potrebujeme: (pre 4 osoby)
600 g bravčového stehna, ½ kg cibule, 2 ks klobásy, 200 g domácej slaniny, olej, soľ, čierne korenie, plnotučná horčica.
Postup: Mäso pokrájame na kocky. Pripravíme si aj na kocky nakrájanú slaninu a na kolieska nakrájanú klobáu a cibuľu. (1) Striedavo napichujeme na špajle („špilky“): mäso, cibuľu, slaninu, cibuľu, klobásu, cibuľu, a tak dookola. (2) Napichnuté ražniči oslolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Na panvici zohrejeme olej. Do vriaceho ohňa poukladáme pripravené ražniči a opečieme zo všetkých strán. Na to ich podlejeme vodou a necháme dusiť približne 40 minút (3). Podáva na tanier s varenýmií zemiakmi a zeleninovou oblohou. (4) Tú môže tvoriť trebárs čínska kapusta s kukuricou a huby.
Dobré rady:
- Koreniny na ražniči môžeme pridať podľa vlastne ľubovôle, napríklad bazalku, červenú papriku či zmes korenia
- Namiesto horčice možno použiť aj kečup
- Keď chcete, aby bola čínska kapusta jako zeleninová príloha mäkká a chutná, treba ju posoliť a nechať aspoň 15 minút postáť.