dnes je Štvrtok - 25. apríl 2024 - Marek | zajtra Jaroslava

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Bravčové ražniči po domácky

Recept na bravčové ražniči po domácky vznikol do rubriky "Pozvite nás na obed" a pripravovala ho Darina Dugasová. Jedlo je výborné, pripájam aj fotopostup. Jediné, čo mi vadilo (sťaby alergikovi) je horčica, tú by som nahradil kečupom...

Bravčové ražniči po domácky
Bravčové ražniči po domácky
Potrebujeme: (pre 4 osoby)
600 g bravčového stehna, ½ kg cibule, 2 ks klobásy, 200 g domácej slaniny, olej, soľ, čierne korenie, plnotučná horčica.

Postup: Mäso pokrájame na kocky. Pripravíme si aj na kocky nakrájanú slaninu a na kolieska nakrájanú klobáu a cibuľu. (1) Striedavo napichujeme na špajle („špilky“): mäso, cibuľu, slaninu, cibuľu, klobásu, cibuľu, a tak dookola. (2) Napichnuté ražniči oslolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Na panvici zohrejeme olej. Do vriaceho ohňa poukladáme pripravené ražniči a opečieme zo všetkých strán. Na to ich podlejeme vodou a necháme dusiť približne 40 minút (3). Podáva na tanier s varenýmií zemiakmi a zeleninovou oblohou. (4) Tú môže tvoriť trebárs čínska kapusta s kukuricou a huby.

Dobré rady:
- Koreniny na ražniči môžeme pridať podľa vlastne ľubovôle, napríklad bazalku, červenú papriku či zmes korenia
- Namiesto horčice možno použiť aj kečup
- Keď chcete, aby bola čínska kapusta jako zeleninová príloha mäkká a chutná, treba ju posoliť a nechať aspoň 15 minút postáť.

 
  • 1
    1
  • 2
    2
  • 3
    3
13.11.2011 | Pridal: Michal Frank | Recepty | čítané: 14600 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS