dnes je Piatok - 29. marec 2024 - Miroslav | zajtra Vieroslava

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Hlasatel č. 1/2011

Papagájův hlasatel som mal najradšej spomedzi všetkých xeroxových fanzinov. Po vyše desiatich rokoch sa tento plátok vrátil, v tlačenej forme (je z neho slušný 190-stranový "telefónny zoznam"), v sympatickom formáte (A5) a s výborným obsahom.

Súčasťou zinu (no zinu, ono je to vlastne regulárna kniha) je aj CD českej punk-partičky Ucházím - Marnostroj. Cédečko je fajn, aj Ucházím, ale Hlasatel by som si zaobstaral aj bez neho.

Výborná grafika i obsah, je čo čítať a je to konečne niečo hmotné, nie články a fotky zavesené niekde na nete (ako tento tu).

Osobne ma najviac zaujal rozhovor s fotografkou Janou Chržovou (najmä ten, ale aj ďalšie zo série Foto v punku), výborný bol aj report Distrotour. Z tých ďalších som si schuti prečítal rozhovory s Vice Squad, Sheeva Yoga (zaujímavý je popis vzniku názvu), Iny-m, Ucházím...

Hlasatel si dal motto "Otevřený punkzine pro neupjaté lidi". To pasuje, som rád, že to nie je len ďalší z crust/d-beat/raw-HC-punkových fanzinov, ale nemá problém s punkom 77 apod. , dokonca by som uvítal ešte širší záber.

Je dobre, že vyšiel tento "Korán", ako podpichol Hlubokou orbu s jej vtipnou grafikou "Biblie" (mimochodom, tiež mám rád tento plátok, ak by som sa mal rozhodnúť pre jeden, idem k Papagájovi) a verím, že nepôjde o jednorazovku.

Prekvapilo ma, že neobsahuje žiadne recenzie na hudobné nahrávky, ale to až tak nevadí. Tých je dosť inde. Hoci práve tie od "papagájovcov" by som si rád prečítal, ako voľakedy...

Web:
http://www.phr.cz

Na Slovensku zrejme zoženiete na http://www.punkgen.sk

 
18.1.2012 | Pridal: Michal Frank | Recenzie | čítané: 5575 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS