dnes je Sobota - 1. november 2014 - Denis, Denisa | zajtra Pamiatka zosnulých

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Čokoládové kurča

S receptom na čokoládové kurča prišiel ako prvý Luboš Javůrek v Country kuchárke a spropagoval ho Petr Novotný. Mnohých odrádza kombinácia čokoláda - kurča, no zbytočne. Fór je v tom, že vo výsledku vôbec nie je sladké, ale skôr pikantné...

Čokoládové kurča vlastne v sebe mieša viaceré chute. Vedieť o tom, kto je pôvodca nezvyčajného receptu, rozhovor s ním by vyzeral ináč. Teraz je takýto: http://www.frenky.sk/?c=12&id=113

Recept je relatívne zložitý, ale zas nie až taký, žeby ho hocikto nemohol vyskúšať...
Potrebujeme: 1 veľké kurča, 3 paradajky, 2 cibule, cesnak, 50 g nesolenýc harašidov a 50 g mandlí (prípadne stačia len mandle), 60 g čokolády, olej, 4 čili papričky, škorica, oregano, 1 PL sezamových semienok, soľ

Postup:Rozporcované kurča varíme 40 minút v posolenej vode.
Paradajky sparíme a ošúpeme, pokrájame cibuľu a cesnak, oriešky a mandle nasekáme (lepšie je rozmixovať), všetko - i so sezamom - varíme 20 min. v o,5 l vývaru.
Potom to rozmixujeme a takéto rozmixované pyrévaríme na panvici na oleji 10 minút, pričom priáme soľ, oregano a škoricu.
Do omáčky roudrvíme jednu čokoládu na varenie, miešame, kým sa úplne roztopí.
Pridáme kúsky kurčaťa, prehrejeme a podávame so zemiakmi.

 
22.7.2012 | Pridal: Michal Frank | Recepty | čítané: 1360 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS