dnes je Piatok - 24. október 2014 - Kvetoslava | zajtra Aurel

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Ostrokyslá polievka

Výbornú ostrokyslú polievku si zvyknem dávať v čínskej reštaurácii. Dvakrát som jedol aj vynikajúcu domácu ostrokyslú, ktorá sa dá uvariť v kotlíku pre množstvo ľudí. Bolo to na akciách Kotlík open 2011 a 2012 a varil ju (a recept poskytol) Peter Ptáček so svojím tímom Asociácia priateľov života.

Ostrokyslá polievka
Ostrokyslá polievka
Začína sa opražením na rezance nakrájanej zeleniny i s kúskami kuracieho mäsa (môže byť vcelku, nakrája sa neskôr). Po krátkom orestovaní sa zaleje vodou a varí. Patrí tam cibuľa, pór, mrkva, petržlen, ďalej sa dávajú bambusové výhonky (narezané na „zápalky“) i zázvor (najlepšie čerstvý, ale opatrne s ním). Ďalej ide do polievky jedno biele toru (na zmiernenie štipľavosti), huby – judášovo ucho, šitake a šampiňóny. Na zahustenie sa pridáva vajce rozmixované s čiernym korením a kukuričný škrob.

Základom osobitej chuti polievky je korenie - najlepšie je využiť čínske korenie piatich vôní obsahujúce koriander, kurkumu... Nesmie chýbať štipľavé čili. S korením treba opatrne, ale dá sa aj experimentovať.

Články o Kotlík open:
http://presov.korzar.sme.sk/c/6040813/z-kotlika-nemusi-rozvoniavat-len-gulas.html
http://presov.korzar.sme.sk/c/6402642/na-kotlik-open-prisli-aj-hostia-z-ukrajiny.html

Fotogalérie:
http://www.epresov.com/index.php?option=com_fotogaleria&view=article&id=1&Itemid=100&gal=477

http://pis.sk/clanok/10302/foto-na_bicykli_detom_a_kotlik_open.html

Aj s videom:
http://www.mediacentr.info/socio/jak-zakarpatski-zhurnalisti-u-prjashevi-borcsh-varili-video-foto__40429

 
24.6.2012 | Pridal: Michal Frank | Recepty | čítané: 2409 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS