dnes je Štvrtok - 18. apríl 2024 - Valér | zajtra Jela

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

BB Country - 15 rokov

Priamo na prešovskej pešej zóne pripravila domáca jednotka svojho žánru tradičný BB Country bál. Prišli všetci bývalí členovia skupiny i hostia. Oslávili 15. výročie skupiny.

BB Country
BB Country
Korzársky článok o tejto akcii je tu: http://presov.korzar.sme.sk/c/6441321/bb-country-oslavili-vyrocie-balom-na-hlavnej.html

Fotografie tu: http://www.epresov.com/index.php?option=com_fotogaleria&view=article&id=1&Itemid=100&gal=482

Pred pätnástimi rokmi sa dala oficiálne dokopy partia muzikantov, ktorá si začala hovoriť BB Country. Jej členovia spolu hrávali už skôr, potom však prijali túto hlavičku. „BB“ znamenalo „bez bendža“, čo však vzápätí nebola pravda, lebo z Bumerangu došiel bendžista Edo Lukáč. Tak sa význam skratky zmenil na „báječní brucháči“, či „báječné blondíny“, na istý čas aj „bez blondín“. Bumerang skončil (dnes je späť) a BB Country sa stali suverénnou jednotkou prešovskej scény v rámci svojho žánru. Absolvovali množstvo vystúpení doma i v zahraničí a vydali aj autorský album „...a v srdci country máš“. Základ kapely je roky nemenný, no popri trojici Edo, Gogo a Igor sa za tie roky vystriedalo viacero hudobníkov.

Najsilnejšia zostava BB Country bola s dvoma blondínami. Dáša Juhásová hrá a spieva s „bébečkom“ stále, zato Monika Buryová pred ôsmimi rokmi odišla do zahraničia. „Sem tam si s kapelou zaspievam, keď som tu, ale to sa stáva len výnimočne. Ako dnes. Je super si takto zaspievať. Stále mi to chýba, hlavne keď sme vonku, “ povedala Monika a dodala, že momentálne venuje všetok svoj čas synovi Adriánovi.

Na istý čas vystriedala blondíny v kapele bruneta Alena Pekárová a mandolinista Pali Matej, ktorí ich takto vystriedali aj na pódiu. Najviac zmien bolo na poste basgitaristu. Petra Šterbáka vymenil Pišta Strelec. Po rokoch hrania zaňho zaskočil Tibor Knechta a po ňom sa do kapely dostal Gogov syn Marek Greš. Tibor Knechta, inak otec slávnej speváčky menom Katarína, s Palim Matejom a ich formáciou s príznačným názvom The Faters sa na BB countrybále predstavili aj ako hostia.

„Skončil som pred necelými tromi rokmi, ale nie sú medzi nami žiadne problémy. Občas aj zaskočím za terajšieho basáka, “ opísal vzťahy s členmi BB Country Š. Strelec.

„Klobúky máme, sme pripravené na tanec, “ povedala nám fanúšička Mária Magáčová. „Poznáme ich. Majú svoje i prespievané piesne. Najviac sa mi páči nová skladba Klamár, “ pridala sa Lucia Sopatová. „K narodeninám im želáme, nech hrajú najmenej ďalších 15 rokov, “ doplnila Veronika Rubisová.

Manažér „bébečka“ Jozef Kačala z PKO je pri skupine prakticky od jej vzniku. „Na výročie sme zvolili sme voľnú formu na Hlavnej, aby BB Country spoznali aj takí, ktorí ich doteraz nepoznali. Hoci takí v Prešove asi nie sú, “ povedal Kačala, ale na historky o skupine bol skúpy: „Boli sme v zahraničí, prešli sme celú republiku. Niektoré príhody sa nedajú zverejňovať. Kde je BB Country je vždy dobrá zábava. Je to tak, že kde kapela vystúpi raz, tam ju už volajú aj na budúce.“

Staršie rozhovory s BB Country:
http://www.frenky.sk/?c=12&id=73

http://www.frenky.sk/?c=12&id=275

 
21.9.2012 | Pridal: Michal Frank | Reportáže | čítané: 6089 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS