dnes je Štvrtok - 28. marec 2024 - Soňa | zajtra Miroslav

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Pivný beh ePrešovom 2012

Pivárov celého Prešova, ale aj z iných miest, už štvrtý rok spojil Pivný beh Prešovom. Padali pritom priam neuveriteľné rekordy.

Nízkorozpočtovo poňatý ročník pivného behu sa napokon ukázal byť rekordný. Jednotlivé družstvá sa presúvali z podniku do podniku, kde bolo ich úlohou vypiť pivo a presunúť sa ďalej. Päť krčiem bolo vopred určených, šiestu si mohli účastníci vybrať sami (museli doniesť pokladničný blok). Niektorí takýchto „nepovinných“ krčiem navštívili viac.

Zlákalo ich viac krčiem

Rekordérom v tomto smere bola Hviezdna rota. „Najväčšie záludnosti na trati boli krčmy, ktoré nás pomedzi to lákali a my sme neodolali. Ale dali sme to jak páni, “ prezradili „roťáci“ Jarko Guľaš, Peter Guzy, Peter Soták. Celkovo súťažilo 20 tímov, čo bol ďalší rekord. A rekordný bol aj čas víťazných Žeľených koní, obhajcov minuloročného prvenstva. Všetko zvládli za neuveriteľných 46 minút. „Neprezradím našu taktiku, “ povedal člen víťazného družstva Matúš Cigán, popíjajúc ďalšie pivečko.

Undergroundový ročník

„Tento ročník bol taký undergroundový, lebo sme ho spravili úplne bez peňazí, ale bol zaujímavý. Ľudia sa dobre bavili, dátum 29. 12. začína byť folklórom v Prešove, že vtedy je pivný beh a mnohí ho majú poznačený, “ povedal organizátor Peter Zakuťanský.

Cenu útechy z jeho rúk prevzali Beer Brothers, ktorí doposiaľ nevynechali ani jeden ročník, skokanom roka sa stal celok Župčianske blato (z 19. na 12. miesto). Najlepšia pivná partia mala pomenovanie Idzeme z vešeľa a Erik. Na medailových priečkach sa umiestnili aj Pumpári a Dogma.

Nechýbali originálne kostýmy

Okrem Prešovčanov prišlo aj duo z Liptova a Turca nazvané Partička extrémnych Slovákov. Chlapci s hokejovými menami zaujali kostýmami s kňazskými kolárikmi. „Na Pivnom behu Prešovom sme prvý raz. Kamarát mi o ňom hovoril už dva roky, ale nikdy som v tomto čase nebol v Prešove. My sme všade tam, kde je dobrá zábava, “ prezradili Dušan Cíger a Matej Milo. Kostýmy mali aj iní, najoriginálnejšie boli masky v tvare obrovských fliaš od piva. Aj za ne si odniesli cenu. Zisk niektorej z trofejí však nebol hlavným zámerom účastníkom. Cieľom bola dobrá zábava a naplnili ho všetky zúčastnené tímy.

Fotogaléria:
http://www.epresov.com/index.php?option=com_fotogaleria&view=article&id=1&Itemid=100&gal=512

Článok Korzár:
http://presov.korzar.sme.sk/c/6653948/pivny-beh-sest-krciem-obisli-za-46-minut.html

Reportáž z vlaňajška:
http://www.frenky.sk/clanok/737/pivny_beh_epresovom_2011.html

 
29.1.2013 | Pridal: Michal Frank | Reportáže | čítané: 6232 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS