dnes je Piatok - 19. apríl 2024 - Jela | zajtra Marcel

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Trubači majú vlastné kongresy, missku i pamätné tabule

Medzinárodný seminár trubačov. Bola na ňom i miss trubačov, odhaľovala sa tabuľa (doma) neznámemu trubačovi, podpisovala sa zmluva (podľa počtu podpisov skôr petícia; českí hostia si mohli ponechať pero), zneli poľovnícke songy...

Zaujímavá akcia, pre mňa ako z iného sveta. Pozrite si teda fotky, aj to, čo som o tom celom napísal.

Trubači mali medzinárodný seminár, prišla i miss
Poľovnícki trubači z celej ČR i zo Slovenska sa stretli v Prešove na medzinárodnom seminári. Rodákovi z prešovského Solivaru Josefovi Selementovi odhalili pamätnú tabuľu a zároveň slávnostne podpísali, za účasti miss, dohodu medzi trubačmi z oboch republík.

PREŠOV. Vyše 150 ľudí sa zúčastnilo slávnosti na Strednej lesníckej škole v Prešove. Klub trubačov SR podpísal zmluvu s Klubom trubačů Českomoravskej mysliveckej jednoty.
Predsedovia klubov Edmund Hatiar a Petr Šeplavý si k podpisu prizvali niekoľko desiatok svedkov, na slávnostný akt dohliadala Miss trubačka ČR Martina Malzová.

Viac:
http://presov.korzar.sme.sk/c/6759568/trubaci-mali-medzinarodny-seminar-prisla-i-miss.html

Prešov objavil doteraz neznámeho Josefa Selementa
Ani samotní poľovníci netušili, že z prešovského Solivaru pochádza jedna z najvýraznejších osobností loveckej hudby. Josef Selement žil totiž od dvanástich rokov v českom Beroune. Dnes už má v rodnom meste pamätnú tabuľu.

PREŠOV. Kým na Slovensku bolo doteraz meno Josef Selement úplne neznáme, naši západní susedia ho poznajú ako nestora poľovníckej hudby.
Bol jej skladateľom, interpretom a popularizátorom. Jeho skladby sa v Českej republike hrajú po poľovačkách ako oficiálne znelky - úlovky.

Viac:
http://presov.korzar.sme.sk/c/6763470/presov-objavil-doteraz-neznameho-josefa-selementa.html

Halali!

 
18.4.2013 | Pridal: Michal Frank | Haluze | čítané: 5304 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS