dnes je Štvrtok - 28. marec 2024 - Soňa | zajtra Miroslav

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Snooker: Veľký tresk aj s juniorom

Sezóna 2013/2014 odštartovala dvoma súbežne hranými turnajmi. S malou dušičkou sa do toho prešovského prihlásil aj Miško. A nielenže nesklamal, ale takmer sa postaral o prekvapenie.

V prvom stretnutí si Miško zahral proti celkovému víťazovi Pavlovi Křemenovi a odohral vyrovnaný prvý frame, ten druhý mu nevyšiel. No hneď na to takmer vyhral (nebyť vyklepanej ružovej) celý zápas proti ťažkému súperovi Martinovi Faškovi z Rožňavy. Posledný, tretí duel, síce už nič neriešil, ale znovu to bol solídny snooker. Damir Vrljičak vyhral 2:0.

Viac povie citát zo stránky snooker.sk:
„Do turnaja nastúpil aj vôbec najmladší hráč, 9 ročný Miško Frank, ktorý trénuje pool so synom známeho slovenského poolistu, Milana Mrvu. Malý Miško dokázal aj napriek faktu, že stál prvý krát za snookrovým stolom v prvom frame potrápiť Paľa Křemena a v zápase s Martinom Faškom mal k víťazstvu veľmi blízko, Martin ho zdolal až potopením poslednej čiernej v rozhodujúcom frame a s 2 bodovým náskokom. Zostáva dúfať, že tento talent bude naďalej rozvíjaný a je ľahko možné považovať tohto chlapčeka za slovenskú nádej biliardových športov.“
Zdroj: http://snooker.sk/clanky/sezona-201314-odstartovala-subezne-hranymi-turnajmi-big-bang-2013.html

Len pre zaujímavosť, Miško mal 9 rokov len krátko na to, teda do turnaja nastupoval ešte ako osemročný, čím sa stal pravdepodobne (stopercentne to overené nemám) najmladším závodne hrajúcim snookristom na Slovensku.

Účasť (hoci bez víťazstva) ho zároveň automaticky zaradila do celoslovenského rankingu (http://snooker.sk/ranking.html) snookristov, na 71. (zo 106.) miesto. Na narodeniny dostal Miško snookrové tágo, tak verím, že nielen v biliarde, ale aj v tomto športe bude pokračovať, najmä na sérii turnajov Lineas Snooker Cup v Prešove.

Organizátorom je Freeball Snooker Club Prešov, tu je link na klubovú stránku:
http://www.freeball.sk/

S Pavlom Křemenom (je aj na snímkach) som spravil počas turnaja aj rozhovor pre Korzár:
http://presov.korzar.sme.sk/c/6955973/kremen-snooker-laka-coraz-viac-hracov.html

Miško si zahral snooker prvý raz v živote, ale zaujíma sa oň už dlhšie (a zároveň trénuje biliard), o čom svedčí tento článok: http://presov.korzar.sme.sk/c/5875337/dumka-snooker-nad-hokej.html

Pripájam link na stránku klubu, za ktorý Miško hráva (biliard) – http://www.biliardpresov.sk/

Viac o snookri: http://www.frenky.sk/clanok/746/snooker_-_kral_sportov.html

 
10.10.2013 | Pridal: Michal Frank | Šport | čítané: 6604 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS