dnes je Štvrtok - 25. apríl 2024 - Marek | zajtra Jaroslava

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Turnaj biliardistov: Obhajca skončil bronzový

Jesenný turnaj v biliarde sa uskutočnil v stredisku PKO Centrum v Prešove. Vyhral ho mladý poolista Filip Malaník z Bardejova. Obhajca Miško dostal stopku v semifinále.

Aj tretie (3. -4.) miesto je skvelé, ale pohár pre víťaza to nie je. Miško mal ťažkú úlohu ako obhajca titulu z letného turnaja. Rolu favorita zvládol, ale na najcennejšiu trofej to nestačilo.

Hralo sa systémom double K. O. , hra č. 8. Miško sa prebojoval bez prehry priamo do semifinále kde čakal na súpera. Prvý zápas mal silnú súperku Eriku. Viedol 2:0, zdalo sa rozhodnuté, ale súperka vyrovnala 2:2, napokon sa však z víťazstva 4:2 tešil Miško. Potom zdolal dvakrát 3:0 neskoršieho víťaza Filipa Malaníka z Bardejova (syna finalistu predchádzajúceho turnaja) a člena rodiny Jakuba Oriňáka, ktorý prekvapujúco vyradil ďalšieho Oriňáka, Martina, ďalšieho kadetského zástupcu BK Horses Prešov, bronzového medailistu zo slovenského šampionátu kadetov a Miškovho bratranca.

V semifinále Miško narazil na dobre hrajúceho Štefana Polyaka. Prehráva 0:2 a 1:3, potom vyrovnal na 3:3, avšak v poslednej hre ťahal za kratší koniec. Jeho semifinálový súper napokon vo finále podľahol spomínanému F. Malaníkovi.

Škoda. Tak či tak však výsledok možno považovať za úspešný, na turnaj prišli všetci favoriti, plus niekoľkí ďalší, ako aj kadeti Horses.

Do turnaja som sa symbolicky zapojil aj ja, aj keď to bol iný „kvalitatívny“ level. Podarilo sa mi zvíťaziť v prvom zápase, ďalšie dva (vrátane toho s Miškovým semifinálovým súperom) som prehral.

O turnaji vyšli články v Prešovskom večerníku: http://www.hux.sk/nase-clanky/sport/item/20402-mladi-hraci-prekvapili-na-biliardovom-turnaji?tmpl=component#

...i v Korzári:
http://presov.korzar.sme.sk/c/6979397/biliardova-trofej-putuje-do-bardejova.html

...a na HUX-e: http://www.hux.sk/nase-clanky/sport/item/19569-biliardovy-turnaj-s-novym-vitazom

Info z letného turnaja, na ktorom Miško vyhral: http://www.frenky.sk/clanok/866/misko_vitazom_dospelackeho_biliardoveho_turnaja.html

Klub PKO Centrum: http://www.pkopresov.sk/index.php/strediska/kulturne-zariadenia/item/188-biliardový-klub-pko

Miškov klub: http://www.biliardpresov.sk

Foto: frk, aďo

 
1.11.2013 | Pridal: Michal Frank | Šport | čítané: 4871 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS