dnes je Piatok - 29. marec 2024 - Miroslav | zajtra Vieroslava

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Bedminton: Majstrovstvá SR U11 - Hrachovo

Vrcholom sezóny mladých bedmintonistov boli Majstrovstvá SR, ktoré tento rok konali v Hrachove.

Šampionát kategórie U11 sa konal 17. 5. 2014. Z Prešova sme sa naň vydali ten deň, pričom ráno to veru nevyzeralo ružovo. Miško sa zobudil s teplotou 38 stupňov. A čo teraz. Keby to bol klasický turnaj, nie je čo riešiť, ale keďže išlo o majstrovstvá republiky, nasadili sme nurofen a riskli sme to. Veď pri najhoršom by skrečoval...

K tomu našťastie nedošlo. Hneď v úvodnom mixe (počas sezóny najmenej úspešnej disciplíne), ktorý hral spolu s Alenkou Cmorejovou (ŠŠK Široké) sa zadarilo a po dvoch víťazstvách sa prebojovali až do štvrťfinále. Tam im vystavili stopku favoriti Gálik - Hlavačková. Oproti vlaňajšku, kde Miško v mixe skončil v prvom kole, to bol pokrok.

Polepšil si aj v dvojhre, kde tiež v prvom kole nevypadol, v druhom podľahol piatemu nasadenému Vološčukovi. Objektívne, aj pri stopercentnej form by zrejme cez neho neprešiel a 9. miesto je ok.

V štvorhre nastúpil spolu s Maťkom Štefankom, spoluhráčom z viacerých turnajov, stroskotali na dvojici Baďura - Vološčuk.

Celkovo možno účasť na šampionáte hodnotiť pozitívne. Lepšie sa nedarilo ani ďalším mladým hráčom PBA Prešov, hoci konečný rezultát je pre klub mimoriadne priaznivý. Favoriti Boris Karpják a Júlia Chmurovičová vyhrali dvojhry i mix, Boris bol prvý aj v štvorhre (s Košičanom Huppertom), Julka skončila druhá, s Alenkou Cmorejovou. Zlaté boli Zina Hlavačková - Natália Tomková. Navyše Alexandra Bajusová so v štvorhre (s Michaelou Macákovou) vybojovala historický bronz.

Okrem už spomínaných hráčov postúpili z PBA na tento šampionát aj Samkovia Miščík a Sabol. Sofia Dirgová pre zranenie absentovala. Prešovských zverencov viedli tréneri Marián Dirga a Tibor Kessler.

Tohoročné výsledky:
http://tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=FB7DEF45-A8BA-4879-9119-908773CB3A66
http://bedminton.sk/portal/documents/vysledky/c11c1705.xls

Štyrikrát zlato pre PBA:
http://www.bedminton.sk/portal/?c=12&id=3858
http://www.hux.sk/nase-clanky/sport/bedminton/item/39093-nadherny-zaver-sezony-pre-pba-presov

Pre porovnanie - minuloročné MSR:
http://www.frenky.sk/clanok/851/bedminton-majstrovstva_sr_u11_-_surany.html

Slovenskému šampionátu predchádzal turnaj Grand prix „B“, ktorý sa konal v Rožňave (26. 4.) Na tomto turnaji sa Miškovi darilo. V dvojhre obsadil Michal Frank druhé miesto, pred Košičanom Petrom Radoczim a za domácim víťazom Timotejom Gazdíkom. Striebro vybojoval aj v štvorhre, spolu so Samkom Miščíkom (víťazmi sa stali domáci Gazdik – Slosiarik). V mixe získal spolu so Sofiou bronz (v súboji o tretie zdolali klubových rivalov Bajusová – Miščík), z víťazstva sa tešili Krotká - Radóczi.

Výsledky: http://bedminton.sk/portal/documents/vysledky/c11b2604.xls

 
6.6.2014 | Pridal: Michal Frank | Šport | čítané: 5157 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS