frenky.sk

https://www.frenky.sk/clanok/1012/snooker_-_jedna_gula_od_postupu_zo_skupiny.html

Snooker - jedna guľa od postupu zo skupiny

Akcia Snookrové Vianoce 2014 dopadla tak, že jedno oko plakalo, druhé sa smialo. Emócie fungovali aj po turnaji Lineas Snooker Cup 2 v Prešove.

V klube Freeball sa koncom v decembri konali Snookrové Vianoce, zarátané do celoslovenského rankingu:
http://www.snooker.sk/turnaj/snookrove-vianoce-2014.html

Miškovi Frankovi sa darilo. Najprv zdolal Martina Faška 2:1, a vrátil mu tak prehru zo svojho prvého turnaja. Potom podľahol 0:2 silnému Mariánovi Kepštovi, zdolal Miloša Popoviča 2:0 a v priamom súboji o postup podľahol v rozhodujúcom frejme, na poslednej smolnej guli Tomášovi Paradovi.

Menej sa darilo Miškovmu bratrancovi Maťkovi Oriňákovi, ktorý po troch ( i tesných) prehrách tiež nepostúpil zo skupiny. Turnaj vyhral Pavol Křemen.

V januári 2015 sa konal druhý turnaj Lineas Snooker Cup v Prešove, tiež ho vyhral Křemen. http://www.snooker.sk/turnaj/lineas-snooker-cup-2014-15-t2.html

Miško v prvom zápase podľahol Mirovi Hrubčovi 0:2, pričom druhý frame sa lámal na úplnom konci. Košičana Františka Dolgoša, v konečnom súčte tretieho (!), mal na lopate. Prvý frame Miško vyhral, v druhom stiahol náskok a rozhodovalo sa až v závere, ktorý zvládol lepšie súper a v treťom už rozhodli skúsenosti. Tretí zápas s Matúšom Petráškom bol čudný, problematická bola koncentrácia a oba frejmy prehral Miško na pravidlách (freeball po freeballe, faul bielej pri poslednej čiernej). No nevadí. Maťkovi sa darilo lepšie, získal skalp Jaromíra Štěpánka.
Paradoxne, napriek trom prehrám sa M, Frank vďaka bodom za účasť dosiahol do prvej päťdesiatky slovenského rebríčka (48.)

Medzitým stihol odohrať 3 zápasy ligy. Prehral s Mirom Hrubčom 1:3 po kvalitnom výkone, tesnúčko podľahol Marošovi Šeminskému 2:3 a zdolal svojho strýka Adriána Oriňáka 3:1. Liga pokračuje ďalej.
http://www.snooker.sk/turnaj/liga-2014-15-t3-skupiny.html#hraci

O hráčovi:
http://www.snooker.sk/hrac/michal-frank.html

 
15.1.2015 | Pridal: Michal Frank | Šport | čítané: 5929 krát