frenky.sk

https://www.frenky.sk/clanok/1137/presovske_noviny_17_-_2016.html

Prešovské noviny 17 - 2016

Prešovské noviny a ďalšie týždenníky siete MY prinášajú v aktuálnom čísle špeciálnu 24-stranovú prílohu Práca a vzdelávanie.

Hľadáte prácu, prípadne ju chcete zmeniť, či vyskúšať niečo nové? Rozhodujete sa pre ďalšie štúdium? Ako byť hviezdou na pracovnom pohovore a ako správne napísať CV a ML? Kde je najlepšie hľadať prácu a na čo si treba dať pozor?

Odpovede na tieto a ďalšie otázky prináša prehľadná príloha, ktorá je súčasťou nového čísla Prešovských novín. Tie sa venujú tejto problematike podrobnejšie, v téme čísla píšu o skúsenostiach východniarov s hľadaním práce.

Prešovské noviny č. 17/2016 sú v predaji od utorka 3. mája do nasledujúceho pondelka. Len za 70 centov (kvôli prílohe, inak ešte o 10 centov menej).

Prinášajú i ďalšie zaujímavosti. Vplyv primátorky Prešova a jej poslancov oslabil výsledok volieb.

Tvrdí to v rozhovore politológ Tomáš Koziak, ktorý hovorí aj to, čo s Kotlebom, prečo znervóznejú mestskí poslanci a kde spravil Procházka chybu.

Správy z Prešova o začiatku stavby ľadovej plochy, novinkách z mestského zastupiteľstva i z MHD, z divadla, kosenia sú takisto súčasťou týždenníka, ktorý pravidelne venuje pozornosť doprave v regióne.

Tentoraz si vzal na paškál nedokončený obchvat pri ZVL, ktorý paralyzuje mesto Prešov a cesty II. a III. triedy, ktoré sa budú v kraji opravovať.

Ako bude vyzerať tohoročná sezóna na sabinovskom kúpalisku, ale aj v lesoparku Dukla vo Svidníku a čo opravia na starej synagóge v Bardejove, sa dočítate v Prešovských novinách. Dozviete sa tiež, že Bardejovčania žijú dlhšie - môže za to pitná voda.

Seriál o unikátnych pamiatkach Šariša zavíta do Vyšnej Polianky, kde je viackrát prestavaný drevený chrám a nechýba ani obľúbený krimipríbeh zo zaprášeného archívu, tentoraz o listoch na rozlúčku. A dozviete sa aj to, že prešovské Diridonky opäť zabodovali.

Amfiteáter v Prešove ožil. Je z neho kultúrny park, s novou knižnicou a priestorom pre divadlá, koncerty, výtvarné i literárne podujatia. Podrobnosti exkluzívne prinášajú Noviny špeciál, ktoré sú pravidelnou súčasťou Prešovských novín.

Píšu aj o jedinečnej forme vyučovania na jednej z prešovských škôl, o prvej pomoci hemofilikom, nechýbajú rady pre dôchodcov, ale ani strany deťom, auto-moto či krížovka pre všetkých. Samozrejmosťou je podrobné počasie na celý týždeň pre šarišský región.

Strana relax je venovaná aj pestovateľom kaktusov. V Prešovských novinách nechýba ani podrobný prehľad nasledujúcich kultúrnych udalostí.

Na športových stranách hneď udrie do očí komentár o regulárnosti druhej futbalovej ligy, informácie z III. ligy i ďalších súťaží. Dve strany tučného servisu potešia všetkých športových priaznivcov.

V Prešovských novinách okrem iného nájdete aj posezónny rozhovor s trénerom prešovských volejbalistiek, informácie o ich mužských kolegoch či profil úspešného športovca Štefana Kolšovského, ktorý získal ďalší svetový titul a na svojom konte má už vyše 40 medailí.

Bonbónikom sú čerstvé správy z hádzanej.

Viac: http://presov.korzar.sme.sk/c/8181682/chcete-dobru-pracu-my-vam-poradime.html

A ďalšie týždenníky MY:
http://humenne.korzar.sme.sk/c/8181675/humenske-noviny-noviny-o-vas-a-pre-vas.html
http://poprad.korzar.sme.sk/c/8181931/noviny-spisa-prinasaju-aktuality-aj-zaujimavosti.html

...a jedna gratulácia: http://presov.korzar.sme.sk/c/8181852/nasa-prispievatelka-ziskala-na-sutazi-za-spravy-v-korzari-bronz.html

 
4.5.2016 | Pridal: Michal Frank | Iné | čítané: 3366 krát