frenky.sk

https://www.frenky.sk/clanok/124/ilona_csakova_o_laure.html

Ilona Csáková o Laure

Česká speváčka Ilona Csáková sa do povedomia hudobnej verejnosti dostala pred rokmi cez skupinu Laura a její tygři. Medzitým sa veľa zmenilo, z Csákovej je popová hviezda, Laura a její tygři sa pred časom rozdelila. V pôvodnej kapele ostal len líder Karel Šůcha, zvyšok sa odčlenil a založil si vlastnú kapelu, s ktorou vystupoval pod zjednodušeným názvom Laura. Na návšteve Prešova sme sa Ilony Csákovej opýtali, ako vníma vývoj svojej niekdajšej kapely.

„Veľmi pozitívne. Keď niečo dlho trvá, tak to musí na chvíľu opadnúť, a potom zasa nabrať druhý dych. Myslím, že nová Laura má výborný repertoár a dokonca na platni, ktorú teraz pripravujem so skupinou B3, mám od lídra skupiny Laura a její tygři Karla Šůchu dve pesničky. Vnímam to veľmi pozitívne a je len otázka času, kedy sa zas dostane na výslnie,“ odvetila Ilona Csáková a na našu poznámku, ktorú 'Lauru' má presne na mysli jednoznačne skonštatovala: „Nie je žiadna iná, než tá Šůchova Laura. Akurát sa tam vymenili muzikanti.“

O lídrovi kapely Laura a její tygři sa vravelo, že je vraj despota. Ilona Csáková však s týmto tvrdením zásadne nesúhlasí: „Nie je. Je to veľmi inteligentný človek, ktorý vie čo robí, má svoj názor. A skúste si ukočírovať sedemnástich ľudí v kapele...“

Na návrat do tejto skupiny však jedna z momentálne najúspešnejších českých speváčok nepomýšľa. „Návrat? Nie. To už strašne dávno. No veľmi rada na to spomínam, Laura pre mňa bola skutočne všestrannou sedemročnou školou. A keď máte vzťah k tomu, čo ste robili a k tým ľuďom, tak sa vždy rád vraciate. Krstila som im novú platňu, zaspievala som si s nimi na koncerte a mne to stačí. Pre mňa je to flashback, omladnem, vrátim sa späť. Je to skutočne nostalgická záležitosť a je mi tam dobre, lebo odtiaľ som vzišla. Pamätám si to a vďaka bohu za to. Lebo pre muzikantov je tvrdý, bigbiťácky život studňou. To je ten grunt,“ dodala Ilona Csáková.

Rozhovor vznikol na narodeninovej párty prešovského rádia Flash v Mmestskej hale. Ilona Csáková tam došla náhodou a nečakane (no bola vítaným gratulantom). Dozvedela sa totiž, že tam sú členovia skupiny b3, s ktorými v tom čase pripravovala platňu.

(december 2001)

Foto: Judita ČERMÁKOVÁ, Korzár
http://www.korzar.sk

Stránka Flash rádia: http://www.flashradio.sk

 
11.4.2002 | Pridal: Michal Frank | Iné | čítané: 19449 krát