frenky.sk

https://www.frenky.sk/clanok/279/na_cestach_-_ateny.html

Na cestách - Atény

V týchto dňoch sa v gréckej metropole Atény konajú XXVIII. Letné olympijské hry. Dobrá príležitosť, aby som sa podelil o moje fotografie z Atén, ktoré vznikli presne pred 10 rokmi.

Na fotografiách vidieť viaceré pamiatky. Väčšina vznikla na Akropole (2, 6), respektíve sú výhľadom z Akropoly (1, 3, 4). Medzi snímkami je aj známa Biela veža (7). Na fotografii (č. 8) som ja odfotený so sochou boha Hermesa (v Panteóne na Akropole), ktorý robil akéhosi posla medzi bohmi a ľuďmi. To mi je ako žurnalistovi blízke :-))

Príjemné pozeranie.

Foto: Frenky a archív Frenkyho

Leto 1994

Update: Medzi fotografiami je aj známa Biela veža (7), ale tá sa, samozrejme, nenachádza v Aténach, ale v gréckom meste Solún. Za upozornenie ďakujem :-)

Viac o Aténach čítajte napríklad v tomto referáte: http://www.referaty.sk/index.php?referat=1182, alebo v referáte o estetike v starobylom Grécku, kolíske civilizácie: http://referaty.sk/index.php?referat=9365.

Viac o olympijských hrách čítajte napríklad tu: http://ateny2004.zoznam.sk, alebo na stránkach Slovenského olympijského výboru: http://www.olympic.sk.
Zoznam odkazov na stránky všetkých letných olypijských hier: http://www.zoznam.sk/katalog/Sport/Olympiada/LOH/

 
19.8.2004 | Pridal: Michal Frank | Na cestách | čítané: 21665 krát